Advertisement

Pinkpop 2024 ticketupdate: vooral weekend- en zondagkaarten populair

Orange Skyline op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born /Festileaks

De ticketverkoop voor Pinkpop 2024 verloopt goed. De kaartjes voor de dag van Ed Sheeran doen het beduidend beter dan de overige festivaldagen.

Een woordvoerder van het megafestival in Landgraaf vertelt dat ze ‘erg tevreden’ zijn met de verkoop tot nu toe. In De Limburger laat de organisatie van Pinkpop 2024 weten dat er 45.000 tickets zijn verkocht. Dat is het totaalaantal sinds de kaartverkoop afgelopen zaterdag van start ging. Bijna de helft van alle verkochte kaartjes is een weekendkaart. Deze optie blijft het meest populair, maar er is wel een kleine daling te bespeuren ten opzichte van de vorige editie. Afgelopen jaar waren op dit moment 30.000 weekendkaarten de deur uit; dat zijn er nu 5.000 minder.

Ook de tickets voor de laatste dag van Pinkpop 2024 doen het goed. De hoofdact op 23 juni is Ed Sheeran, die waarschijnlijk veel kaarten doet schuiven. De Britse singer-songwriter verkoopt tegenwoordig met gemak de grootste stadia uit. Toch komt hij ook weer eens terug naar de festivalweides. Op zondag staan daarnaast onder andere Hozier, Sam Smith en Limp Bizkit op het programma. De woordvoerder laat weten dat tot nu toe de meeste kaarten voor deze dag zijn verkocht.

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Kaartverkoop

Het is niet bekendgemaakt hoeveel tickets er per dag de deur uit zijn. Wel blijkt dat er tot nu toe meer dagkaarten zijn verkocht dan een jaar geleden. Tickets waarmee je één dag kan genieten op het Megaland, kosten €145. Zoals verwacht is de prijs wederom gestegen. Toch lijkt dit fans er niet van te weerhouden om een dagticket aan te schaffen. Genoeg festivalliefhebbers kiezen alsnog voor een weekendkaart à €290. Een voordeligere optie die meer dan 72 uur plezier oplevert, als je toch al van plan was om het evenement langer dan één dag te bezoeken.

Pinkpop presenteerde vorige week eindelijk de eerste worp namen. Naast Ed Sheeran zijn Måneskin en Calvin Harris de hoofdacts. Voor het eerst in bijna twintig jaar sluit geen enkele traditionele rockact een dag van het festival af. De ‘pop’ in Pinkpop neemt een prominente plek in. Dat kon bij sommigen rekenen op lof, maar bij anderen op kritiek. Voor de kaartverkoop maakt het in ieder geval weinig uit met ‘nagenoeg evenveel’ verkochte tickets als vorig jaar. De organisatie is extra tevreden omdat nog dertig extra namen het affiche gaan opvullen. Die komen wel pas in het nieuwe jaar.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen