Boiler Room weer van de partij op DGTL 2024: dit zijn de lekkerste boekingen

Boiler Room
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Tijdens het paasweekend vindt het Amsterdamse dancefestival DGTL weer plaats op de NDSM-Werf. Met acts als Avalon Emerson, Patrick Mason, KI/KI en Fjaak was al een groot deel van de line-up bekend, maar vandaag wordt ook duidelijk dat Boiler Room terugkeert naar het festival. Deze acts gaan die stage sowieso platspelen.

Vorig jaar kon er voor het eerst gedanst worden bij de Boiler Room stage op DGTL. Het streamingplatform maakte toen haar succesvolle DGTL-debuut met sets van onder meer Bonobo en Valentina Luz. Boiler Room streamt al sinds 2010 DJ-sets van (on)bekend talent. De naam verwijst naar de eerste set die ooit gefilmd werd; het muzikale geweld kwam letterlijk uit een stookruimte. De locaties verschillen tegenwoordig van donkere clubs in Berlijn tot de (hopelijk weer) zonnige NDSM-werf in Amsterdam. Soms zijn de aanwezige feestgangers zelfs onderdeel van een stukje muziekgeschiedenis. Zo explodeerde bijvoorbeeld de Boiler Room set van Fred again.., die inmiddels meer dan 28 miljoen keer bekeken is. Veel grote artiesten uit het elektronische genre hebben zich al mogen wagen aan het platform. Met een eigen stage op DGTL gaan de voetjes vanzelfsprekend van de vloer.

Line-up

Tijdens het paasweekend staan de volgende acts geprogrammeerd voor de Boiler Room.

Benieuwd welke sets je gezien moet hebben tijdens de aankomende editie van DGTL? Festileaks licht zes artiesten uit waarvan wij spetterende plaatjes verwachten.

Freddy K

Freddy K noemt zichzelf ook wel een techno-activist. Sinds de jaren ’90 voert de dj een soort campagne vanaf de dansvloer. De Italiaan strijdt voor sets gedraaid op vinyl, neemt veel nieuw talent onder zijn vleugels en versterkt de scene vanuit de luwte. Freddy is wereldberoemd vanwege zijn marathonsets, die hij vaak in Berhain mag draaien, en vanwege zijn bijzondere selectie platen. Wanneer het goed voelt, draait hij gerust Soft Cell, Bronski Beat of New Order. Dansen en verrast worden gebeurt sowieso tijdens zijn set op DGTL 2024

Zequenx

Zequenx werd geboren in Kasjmir, groeide op in Thailand en inmiddels ligt haar basis in Goa, India. Ze is opgegroeid met een mix aan culturen en dat probeert ze via haar muziek over te brengen naar haar publiek. Minimal, verschillende soorten techno, acid, electro; het komt allemaal voorbij in de dj-sets van Zequenx. Ze kan donkere en psychedelische soundscapes creëeren en zo neemt ze haar publiek aan de hand om uit hun comfort zone te stappen en zich te laten meevoeren op de muziek.

Tsepo

Nederlandse dj’s mogen natuurlijk niet ontbreken op de Boiler Room stage. Tsepo is zeker het aanschouwen waard. De artiest was een resident dj in de legendarische Amsterdamse club Trouw. Hij heeft daar ervaring opgedaan en mag inmiddels overal ter wereld op komen draven. Het maakt niet uit welk tijdsslot Tsepo krijgt, hij weet altijd een connectie met zijn publiek te maken. Verwacht techno en house met zowel diepgang als knaldrang op DGTL 2024.

Ambu Bambu

Tijdens haar studie Artificial Intelligence in Groningen ontstond voor Ambu Bambu op meerdere manieren een liefde voor het elektronische. Ze leerde zichzelf draaien en was een graag geziene gast bij online radiostations. Inmiddels wordt Ambu Bambu ook uitgenodigd in de clubs en de dansvloer is een ideaal vehikel voor haar muziek. Haar sound is gebaseerd op het wisselen, combineren en vermengen van genres, terwijl ze altijd het tempo hoog houdt.

DJ Shahmaran

De Nederlands-Koerdische DJ Shahmaran viel op via het Rotterdamse queercollectief KLAUW. DJ Shahmaran richt zich meer op energie dan op genre. Hen haalt inspiratie uit rave, jungle, juke, electro en van alles en nog wat gedragen door breakbeat-ritmes. Hen wordt vooral geïnspireerd door de euforische elementen van house, pop en Britse breakbeats, terwijl de dj deze contrasteert met de donkere elementen van electro en andere hi-tech percussieve genres. Vernoemd naar de mythe van Shahmaran, probeert de dj je tijdens hun sets mee te lokken op een reis van ontsnapping en extase.

LSDXOXO

Raushaan Glasgow, oftewel LSDXOXO, is de man achter de clubnacht Floorgasm en woont in technowalhalla Berlijn. Oorspronkelijk komt hij uit Philidelphia maar hij begon met draaien in New York. In The Big Apple werd hij al gauw een onderdeel van GHE20G0TH1K, feesten in loodsen die voguers, punks en fashionistas bij elkaar brachten. De dj staat synoniem voor de nieuwe golf van technokunstenaars die zwarte queer-ruimtes heroveren. Muzikaal gezien staat hij bekend om zijn sets die bol staan van de energie. Hij mixt poptracks en samples met onder meer house, hardcore, electro en techno.

DGTL Logo

DGTL 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Line-up
Eliza Rose
Weval
Bonobo
Eliza Rose, Weval, Bonobo +81 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.