7 dingen die je moet weten voor je eerste keer DGTL Amsterdam

Photo credit: Jordy Brada / DGTL

Het Paasweekend is ook het officiële startschot van het festivaljaar 2024. DGTL Amsterdam vindt ook in dat weekeinde plaats en liefhebbers van elektronische muziek kunnen hun hart daar ophalen. Ga je voor de eerste keer naar het festival en heb je geen idee waar je aan toe bent? Deze zeven dingen moet je weten om jouw allereerste DGTL tot een succes te maken.

Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

1. Het groenste festival van Nederland

DGTL doet er alles aan om het groenste festival van Nederland te zijn. Zo motiveren ze artiesten om met de trein naar het evenement te komen. Komen ze toch met het vliegtuig? Dan zorgt DGTL dat het vliegtuig op biokerosine vliegt. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van circulaire wc’s die hun water direct uit het IJ halen en zijn alle podia aangesloten op batterijen om zo het stroomgebruik te verminderen.

Als bezoeker merk je het meeste van de groene bedoelingen op het foodcourt. Al het eten op DGTL Amsterdam is namelijk vegan. Verder maak je er ook gebruik van hard cups en harde plastic bordjes en bestek. Alles kun je na gebruik weer inleveren en wordt afgewassen. Dit zorgt er ook voor dat er amper vuilis op het terrein ligt. Dat danst wel zo lekker.

2. Weekender, maar geen camping

DGTL Amsterdam 2024 vindt plaats op zaterdag 30 en zondag 31 maart, tijdens het Paasweekend dus. De maandag na het festival ben je lekker vrij, dus dat betekent dat je een gratis dagje uitbrakken hebt, hoe chill! Dat is misschien ook wel nodig als jij twee dagen achter elkaar de benen onder je lijf vandaan danst.

Ga je een heel weekend naar het evenement? Let dan wel op dat er geen camping bij het festival zit. Nadat het feest is afgelopen moet je naar huis. Wanneer je niet in de buurt woont, is het dus verstandig om een slaapplek in Amsterdam te fixen.

DGTL AMS festival
Photo credit: DGTL

3. Awareness Crew

Jezelf zijn en je veilig voelen op de dansvloer is een van de belangrijkste dingen op DGTL. Daarom heeft het festival de ‘Awareness Crew‘ in het leven geroepen. Ze zijn te herkennen aan hun bodywarmers met de term achterop. Voel je je onveilig? Of zie je gedrag dat echt niet door de beugel kan? Dit kun je melden bij deze personen. Zij zijn getraind om hier actie op te ondernemen en elke melding wordt heel serieus genomen. Zo kan iedereen op een veilige en fijne manier genieten van het evenement. En dat wil iedereen.

Photo credit: Jordy Brada / DGTL

4. De NDSM-werf

Het festival vindt al jaren plaats op een van de meest kenmerkende festivallocaties van het land, de NDSM-werf. De oude scheepswerf heeft de ideale industriële vibe die elke rave naar een hoger plan trekt. Zo staat er onder meer een oude loods op het terrein waar de elektronische muziek helemaal tot zijn recht komt. Een heerlijke plek om te ontdekken tijdens je eerste keer DGTL Amsterdam.

Het terrein is heel ruimtelijk opgezet, maar niet super groot. Je loopt makkelijk van podium naar podium. Verder heeft het ook veel makkelijke herkenningspunten om af te spreken met je vrienden, zo raak je ze nooit meer kwijt. Overal op het terrein staan ook bankjes, stoelen en zijn plekjes ingericht waar je lekker kunt chillen als je daar behoefte aan hebt.

Boiler Room
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

5. Boiler Room Stage

Het is misschien wel een van de bekendste YouTube-kanalen ter wereld. Al vele legendarische livesets zijn opgenomen voor Boiler Room. Op DGTL heeft het kanaal haar eigen podium, daar staan ieder jaar mooie namen op het affiche. De stage is gesitueerd aan het water, dus je hebt ook nog eens een mooi uitzicht wanneer je staat te dansen. De meeste shows worden live uitgezonden. Altijd al eens bij zo’n livestream aanwezig willen zijn? Dan is dit je kans.

6. Afters

DGTL is rond een uur of 11 in de avond klaar. Lekker als je geen zin hebt om een hele nacht door te halen. Je pakt het pontje en binnen mum van tijd sta je weer op Amsterdam Centraal.

Heb je juist wel zin om de hele nacht af te sauzen? Dan is het festival alsnog the place to be voor jou. Ieder jaar staan er ook afterparty’s op het programma. Deze vinden plaats in de loods op het festivalterrein. Zo komt dus iedereen, dag- en nachtdieren, aan hun trekken op het festival.

Photo credit: Charlotte v.d. Gaag / DGTL

7. Koud of warm?

De afgelopen jaren hadden de bezoekers van DGTL veel geluk, het waren zonovergoten weekenden. Dit is natuurlijk niet ieder jaar het geval. Het festival valt vroeg in het jaar, dus het kan ook zo maar eens best fris zijn tijdens het evenement. Houd daarom goed de weersverwachtingen in de gaten in de aanloop naar het festival.

DGTL ADE - Caribou Logo

DGTL ADE - Caribou 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 17 oktober 2024
Line-up
Caribou
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Job Wierikx

Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!

Meer van Job