Bizarre ticketprijzen Adele concerten in München zijn bekend

Adele 30 press photo 2021

Nadat Adele verraste met de aankondiging van exclusieve Europese shows in München, zijn nu ook de ticketprijzen bekend. En die liegen er niet om. Houd je hart vast, en je creditcard in de aanslag.

Dat Adele geen goedkope artiest is wisten we. Dat het bouwen van een “one off bespoke pop stadium” enkel voor Adele optredens wat mag kosten, is ook logisch. Toch is het even balen wanneer je de ticketprijzen ziet. Voor een net plekje ben je al snel honderden euro’s kwijt.

https://www.ticketmaster.de/event/adele-in-munich-tickets/535121

Ticketprijzen

De ietwat moeilijk leesbare afbeelding van de Duitse Ticketmaster website laat zien dat de staanplaatsen dicht bij het podium €419,90 kosten. Neem je genoegen met een staanplaats iets verder weg? Dan ben je welkom voor €369,90. De zitplaatsen variëren vervolgens van €74,90 (een plekje helemaal achteraan) tot €399,90 (en plekje direct achter de staanplaatsen).

Hierbij valt het óók nog eens op dat de goedkoopste rij slechts een strookje van de tribune betreft. Wellicht om de prijzen overall wat minder prijzig te laten ogen. Lukt het je namelijk niet om één van deze stoeltjes te bemachtigen? Dan beginnen tickets bij €149,90.

Wie er ondanks de prijzen gewoon bij wil zijn, mag donderdag 8 februari om 14:00 uur klaarzitten. Heb je je naar aanleiding van de aankondiging al eerder op de website van Adele geregistreerd voor de optredens? Dan heb je dinsdag al een link ontvangen, waarmee je woensdag 7 februari toegang krijgt tot een pre-sale. De pre-sale start om 10:00 (voor 2, 3, 9 en 10 augustus), om 14:00 uur (voor 14, 16, 23 en 24 augustus) en 18:00 uur (voor 30 en 31 augustus). Toegang tot de pre-sale geeft geen garantie tot een ticket.

Animo

Toch lijkt er voldoende animo voor een exclusief optreden van de superster. In eerste instantie kondigde Adele vier optredens aan in München. Na een eerste verhoging naar acht optredens, zijn het er inmiddels tien. De huidige tourdata vallen verspreid over augustus. Wie weet komen er nog meer data bij.

Of dit data op Lowlands 2024 zijn, zoals 3FM speculeert, lijkt echter sterk. De shows in München worden immers gebracht als exclusieve shows. Daarnaast heeft Lowlands haar headliners voor 2024 al lang binnen, is Adele hoogstwaarschijnlijk veel te duur, en speelt ze normaal gesproken geen festivals.