Slayer is terug

Photo by Antje Naumann via Wikimedia Commons

Nee, dit is geen 1 april grap. Slayer speelde 30 november in 2019 hun allerlaatste show, maar is nu toch écht terug. Zojuist kondigt de band aan dit jaar op de Amerikaanse festivals Louder Than Life en Riot Fest te spelen.

Niet al te lang geleden kondigde Slayer aan definitief te stoppen. Er volgde nog één allerlaatste tour, die 30 november 2019 eindigde. De band speelde in haar laatste tour misschien wel strakker dan ooit, en nam met verve afscheid. Het laatste optreden op Graspop 2019 met een emotionele Tom Araya is dan ook legendarisch.

Toch kondigen de heren nu plots twee shows eind september in de VS aan. frontman Tom Araya laat weten dat niets te vergelijken is met de 90 minuten waar je een liveset speelt. En dat ze het delen van die intense energie tijdens live optredens enorm gemist hebben. Gitarist Kerry King voegt hieraan toe dat ook hij het live spelen enorm gemist heeft, en dat de band veel betekent voor de fans. Wie voor de band óók weer veel betekenen.

De heren lijken er dus goed zin in te hebben. Momenteel zijn er nog geen andere shows aangekondigd. Maar dat lijkt met de woorden van Araya en King slechts een kwestie tijd.