Voor de eerste keer naar Paaspop? Dit moet je absoluut weten!

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

Als aftrapper van het seizoen heeft Paaspop een speciaal plekje in ons hart. Festivalgangers die niet kunnen wachten de weides weer af te struinen staan elk jaar weer te poppelen om naar Schijndel af te reizen voor the greatest show on earth. Maar wat kan je precies verwachten en waar moet je rekening mee houden als je nog nooit eerder op Paaspop bent geweest? Festileaks zet een paar cruciale tips voor je op een rij.

Zorg voor warme spullen!

Paaspop valt, what’s in the name, in het Paasweekend. Dat is altijd vroeg in het jaar en het is maar afwachten wat het weer doet. Overdag is het zaak om goed voorbereid op pad te gaan. Een water- en winddichte jas doet al wonderen, maar ook goede schoenen zijn een vereiste. Vooral als het ook nog eens het hele weekend blijkt te regenen. Het goede nieuws is dat alle podia tenten zijn. Bij elk optreden sta je gelukkig dus droog.

In de nacht is de uitdaging om warm te blijven nog groter. Zorg voor een goede slaapzak en een isolerend matje. Natuurlijk kun je ook nog alternatieven opzoeken, zoals het kampvuur, de hele nacht jezelf warm dansen of een goede slaapmuts nemen. Ons advies is toch vooral goede spullen meenemen die ervoor zorgen dat je warm wordt en blijft. Vergeet daarnaast ook de andere gebruikelijke kampeerspullen niet.

Photo: (Paaspop 2019)

Laat je niet overrompelen

De slogan van Paaspop is niet voor niets the greatest show on earth. Overal is van alles te doen. Er zijn meer dan 15 podia, er lopen blaaskapellen over het terrein, om de zoveel tijd is er een speaker die de slogan roept, er zijn overal lampen en dit is slechts een fractie van wat er allemaal gebeurt op het festival. De regel ‘je mist meer dan je mee kan maken’, is nergens zo van toepassing als hier. Probeer dan ook niet alles mee te maken. Je bent op Paaspop. Relax en geniet.

Wat je kan helpen is van te voren bedenken wat je wil. Bestudeer het blokkenschema, kruis je favoriete acts aan en zorg ervoor dat je weet wat je gaat doen. De andere optie is natuurlijk om het helemaal los te laten. Als je niet weet wat er aan de andere kant van het terrein gebeurt, mis je het ook niet.

Foto: Bart Heemskerk (Paaspop 2017)

Looptijden

Het terrein van Paaspop is best flink. Van de ene naar de andere kant komen kost je al snel een kwartier. Houd hier rekening mee in je planning. De twee grootste podia, de Apollo en de Phoenix, staan aan de uiteinden. De settijden sluiten overdag precies op elkaar aan, maar als je van de een naar de andere act wil lopen mis je dus al een groot deel van het optreden. Wil je een optreden volledig zien? Zorg ervoor dat je er op tijd heen gaat.

Rode kruizen

Op Paaspop werken ze bij podia met rode kruizen. Dit betekent dat als het in een tent vol is, je er niet meer bij in kan. Vooral bij de podia The Silver Warehouse en de Loco Royale komt dit weleens voor. Wil je er zeker van zijn om een act te zien? Zorg dan dat je er op tijd bent. Hoe populairder de act, hoe drukker het wordt.

In de Dolle Mina kan het ook erg druk worden. Bij een populaire volkszanger komt er veel publiek op het optreden af. Dit podium is ingericht als een groot bruin café met smalle in- en uitgangen. Dit kan met het naar binnen en buiten gaan erg druk worden. Als je een optreden wil zien, wees er dan op tijd en loop verder dan de doorgang.

Paaspop
Photo: Marcel Krijgsman

Camping

De camping op Paaspop is altijd erg uitgebreid. Er is een supermarkt, een fitness, tropisch zwembad, spelletjeshal, kapper, beautysalon en allerlei andere voorzieningen. Verwacht bij de supermarkt wel festivalprijzen in plaats van supermarktprijzen. Dit geldt ook voor de andere voorzieningen. Een extra luxe is een tray koud bier in de voorverkoop. Scheelt jou weer slepen!

Naast deze voorzieningen is er ook veel randprogramma op de camping aanwezig. Voor je de festivaldag begint kun je pubquizzen of meedoen aan verschillende workshops. Als je terug bent van een dag festivallen hoeft het feest nog niet voorbij te zijn. Er is een groot kampvuur waar verschillende artiesten optreden, maar er is ook een binnenruimte met verschillende afterparty’s. Ben jij meer van het slapen? Dan is onze tip om je tent niet direct naast dit gebied neer te zetten.

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Randprogramma

Hadden we al gezegd dat er op Paaspop veel te doen is? Nergens anders kun je zo uitgebreid genieten van alles wat er te bieden is. Ga ook lekker veel randprogramma doen. Loop je langs een pinbalautomaat? Speel een potje. Daag je vrienden uit voor een levend spel Mario Kart of test jullie gezamenlijke kennis in een quiz. Speel Stef Stuntpiloot of Dokter Bibber op een levensgrote schaal. Dit zijn de verhalen waarmee je indruk maakt op de verjaardagen.

Paaspop Logo

Paaspop 2025

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 18-20 april 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen