Advertisement

Startersgids: tips voor jouw eerste bezoek aan Paaspop

Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

We gaan langzaam richting april en dat betekent: Paaspop 2023! Drie dagen feest vieren tijdens Pasen doe je uiteraard in het niet-altijd-even-zonnige Schijndel. Wordt dit jouw vuurdoop? Wij geven je handige tips voor je eerste bezoek aan Paaspop.

Het Brabantse Schijndel wordt tijdens Pasen omgetoverd tot feestparadijs. Dit jaar staan onder andere Armin van Buuren, George Ezra, Limp Bizkit en Enter Shikari op het Paaspopprogramma. Ga jij voor het eerst naar Paaspop? Wees voorbereid met de Festileaks Startersgids (met tips van ervaringsdeskundigen!).

Paaspop 2022 terrein
Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Tips voor de temperatuur

Ja ja, april doet wat hij wil. Hoewel het overdag nog zonnig kan zijn, zijn de nachten op Paaspop vaak bitter koud. Investeren in een goede (antivries)slaapzak is dus geen overbodige luxe. Pak ook vooral een dikke trui in.

Pro-tip: ben je verkleumd na de wandeling van het terrein naar je tent? Duik de silent campingdisco in, dans je daar warm en ga dán pas je slaapzak in. Of bezoek het kampvuur bij de Ring of Fire Stage, waar je kan ontdooien onder het genot van live muziek.

Paaspop 2022
Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Zonnebril mee!

Paaspop noemt zichzelf ook wel ”The Greatest Show On Earth”. Loop je voor het eerst de festivalpoorten door? Grote kans dat je niet weet waar je kijken moet. Overal stralen schermen, schitteren lampjes en knallen vuurwerkfonteinen. Een zonnebril moet dus zeker op je paklijst. Dit is niet alleen handig voor de eerste zonnestralen, maar ook voor alle lichteffecten. Voel je je een beetje overweldigd door al deze nieuwe indrukken? Paaspop heeft gelukkig ook genoeg plekjes om te ontprikkelen.

Tante Joke Karaoke Paaspop 2022
Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Ontdek nieuwe genres

Op Paaspop vind je misschien wel de breedste line-up van alle festivals. Beuken bij Limp Bizkit, meeblèren met ABBA Fever, schuren bij een slettendisco of dansen bij Nina Kraviz… Alles kan en vaak zelfs op één dag. Ook staan er genoeg feest-DJ’s en karaokeacts voor de echte feestvierders. Is dat niet zo jouw ding? Vorig jaar bewees Paaspop dat je ook als fan van up-and-coming bands goed aan je trekken komt.

Tip: stap uit je comfortzone en volg die vriend met een totaal andere muzieksmaak. Op Paaspop zit het namelijk geheid goed met de sfeer, ongeacht waar op het terrein je bent.

Dokter Bibber Paaspop 2022
Foto: Nikki Born (Paaspop 2022)

Speel spelletjes

Grote tip: bezoek het terrein vlakbij de Theatre. Hier vind je namelijk een enorme verzameling randactiviteiten. Zo staat er elk jaar een levensgroot spel (voorgaande jaren Stef Stuntpiloot en Dokter Bibber). Ook zijn er escaperooms, waaronder een met Bruce Springsteen-thema. Kussengevechten, geheime bars waar je voor toegang een hordeloop moet doen, een breiclub: je kan het zo gek niet bedenken of Paaspop heeft het.

Paaspop 2019
Photo: Tom Doms (Paaspop 2019)

Ga naar de beste afters

Na de headliner van de dag ga je met je vrienden natuurlijk op zoek naar de leukste afterparty. Een tip van de redactie is de Theatre. Hier vind je feestjes als 80’s Verantwoord en Zer00’s Heroes, dus meebrullen gegarandeerd. De Loco Royale is ook een topplek. Hier gaat dagelijks continu het dak eraf tijdens de tofste collectieven.

Zoek je iets dichter bij huis tent? Op de camping vind je de Silent Disco, met louter hits. Zoals eerder gezegd is dit ook een hele goede stop om op te warmen voor je je bed ingaat.

Paasontbijt Paaspop 2019
Photo: Festileaks

Denk aan paasontbijt

Naar Paaspop gaan betekent dat je het traditionele paasontbijt met de familie mist. Tenzij ze gezellig mee zijn natuurlijk. Hoe dan ook, pieken of uitbrakken op een lege maag is een echte no go. Zeker als je tot diep in de nacht in de campingdisco bent geweest. Een goed ontbijt is dus een absolute must. Neem je eigen grill mee of ontbijt met bier. Je eten vergeten? Geen zorgen, op de camping haal je bij de XL Food Market maaltijden en verse koffie. Hier kan je ook ’s avonds nog terecht voor pils of broodjes bal.

Eerste bezoek aan Paaspop? Geniet!

Samenvattend: een goede voorbereiding is key, maar de Paaspop-rollercoaster is iets dat je over je heen moeten laten komen – niet al te letterlijk. Het Brabantse festival kenmerkt zich door een enorm goede sfeer, waardoor er geen ontkomen is aan het feit dat het een megafeest wordt. Veel plezier!

Paaspop Logo

Paaspop 2023

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 7-9 april 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.