Alle Paaspop line-up posters op een rij

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

Paaspop is de traditionele opener van het festivalseizoen en dat zal in 2024 niet anders zijn. Wij kijken er reikhalzend naar uit en hoe zou dat beter kunnen dan terug te kijken? Daarom hebben we alle line-up posters van Paaspop op een rijtje gezet.

Niet van alle Paaspop edities bestaan posters. Het in 1974 opgerichte festival (of was het toch 1979?) heeft verschillende locaties gekend voordat het op huidige plek in Schijndel terecht is gekomen. In die tijd hebben er al legendarische artiesten gestaan; wat te denken van Herman Brood in 1995 of Normaal in 2002? Maar ook daarna was het genieten geblazen van nationale en internationale topacts. Hoog tijd om de posters eens onder de loep te nemen.

2004

Ondanks dat het festival bijna vijftig jaar bestaat, vinden we de eerste beschikbare poster pas in 2004. Dan pronkt Paaspop al met de slogan van ‘opener van het festivalseizoen’. Er blijkt heel veel te beleven: een festivalcamping, geweldige sfeer en vijf podia. Daarnaast treden meer dan zeventig acts op, maar die zijn niet te bekennen op de poster.

2006

Dat Paaspop al jaren meer is dan alleen een muziekfestival blijkt wel uit de poster van 2006. Theater, comedy en dans hebben daar prominent een plek gekregen. Daarnaast zijn er genoeg muzikale hoogtepunten zoals De Dijk, Gabriel Rios en Dropkick Murphys.

2012

We maken even een sprong in de tijd naar 2012, want van de edities tussen 2006 en 2012 zijn geen posters beschikbaar. De Belgen nemen een belangrijke spot in met Selah Sue en Triggerfinger, maar ook van verder weg komen diverse acts zoals Steve Aoki en Finntroll naar het festival afgereisd.

2013

Uit alle hoeken van de wereld weet Paaspop weer bands naar Schijndel te halen. Het Verenigd Koninkrijk (Skunk Anansie), Brazilië (Gui Boratto), de Verenigde Staten (The Gaslight Anthem), Frankrijk (Gojira) en Australië (Elektro Guzzi) zijn slechts een kleine greep uit de landen. De Nederlands band John Coffey maakt zijn debuut. Tien jaar na dato werden ze weer met open armen voor een comeback ontvangen.

2014

Absolute blikvanger op het affiche is natuurlijk The Prodigy. De liefhebbers van het elektronische geweld kunnen sowieso hun geluk niet op in 2014. Ook Fritz Kalkbrenner, 2manydjs en Joost van Bellen staan te draaien op het festival.

2015

Voor de vierde keer op rij reist Peter Pan Speedrock af naar Schijndel. De Eindhovenaren zijn een graag geziene gast op Paaspop. In totaal staat de band maar liefst dertien keer op het festival!

2016

Afgelopen editie maakten de heren nog indruk als headliner op Lowlands, maar in 2016 stond Underworld al te shinen in de Apollo. De oplettende kijker ziet trouwens Stormzy op de poster staan, de rapper die later headline shows zal geven op Glastonbury en Rock Werchter.

2017

Na het succes op Pinkpop 2016, besloot Doe Maar om in 2017 een groot rondje festivalshows te doen. Paaspop kan dan natuurlijk niet ontbreken. De enige act met een reggaesound zijn ze niet, want UB40 staat ook op het affiche.

2018

Met Guus Meeuwis, Kensington en De Jeugd Van Tegenwoordig staat er in 2018 genoeg Hollandse glorie op Paaspop. Maar ons oog valt vooral op de Godfather of Punk, Iggy Pop.

2019

In 2019 wordt er contrast gezocht en gevonden in de bovenste namen. Combi-headliners zijn Scooter en Within Temptation, Oscar and the Wolf en Dropkick Murphys en Passenger en Clean Bandit. Dit is de diversiteit waarom we zo van Paaspop houden!

2022

Na twee afgelaste edities mogen we in 2022 eindelijk weer naar Noord-Brabant voor het spectaculaire festival. Voor veel Nederlandse acts zoals Froukje, Goldband en The Vices die in de coronaperiode doorbraken, is dit de eerste keer dat ze op een groot festivalpodium staan.

2023

Het programma in 2023 schiet weer alle kanten op. Gitaar met Frank Carter & The Rattlesnakes, elektronisch met Armin van Buuren, alternatief met dEUS, pop met Davina Michelle en een techno-marsband in de vorm van MEUTE. Je kunt het zo gek niet bedenken of Paaspop heeft het.

Paaspop 2024

De early bird tickets voor de 2024 editie van het evenement in Schijndel waren binnen recordtempo uitverkocht. Wees niet getreurd, er komen nog meer tickets in de verkoop. We houden je op de hoogte!

Paaspop Logo

Paaspop 2025

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 18-20 april 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen