Alle Dauwpop posters sinds 1995 op een rij

Dauwpop publiek
Photo credit: Boy Janissen / Festileaks

Ieder jaar trekken duizenden mensen rond Hemelvaartsdag naar Hellendoorn voor een weekend vol ijzersterkte acts. Maar welke acts hebben er allemaal op het festival gestaan? Wij zetten alle Dauwpop line-up posters voor je op een rijtje. Wat is jouw favoriete editie tot nu toe?

1995

De eerste editie van Dauwpop is inmiddels bijna 30 jaar oud, maar had toen al unieke namen op de poster staan. Deze editie die je voor 15 gulden kon bijwonen was een mooi opstapje met populaire Nederlandse rockbands uit die tijd: The Prodigal Sons van Erwin Nijhoff en The Pilgrims. Met deze bands die nog steeds actief zijn was de eerste editie een feit!

1996

Een jaar later is de affiche wat verder uitgebreid. Daarbij wordt een festivalmarkt georganiseerd. Je kan voor maar liefst 17,50 gulden een kaartje kopen. Het festival trekt veel mensen en gaat meteen internationaal met twee Amerikaanse artiesten. The Brandos zetten een geweldige show neer en Van Dik Hout speelt twee jaar na het uitkomen van hun grootste hit ‘Stil in mij’.

Dauwpop 1997

1997

Skik en Prodigal Sons vallen goed bij het publiek. Zo goed dat Skik al na een jaartje en Prodigal Sons na twee jaartjes terug mogen komen op het festival. De Nederlandse vrouwenband Girls Wanna Have Fun opent het festival, ze zullen nog vaker terugkeren op het festival.

1998

Dauwpop pakt steeds verder uit met een uitgebreider programma. Naast een markt en straattheater is er nu ook aandacht voor tattoos, Irish Folk en de unieke sound van De Heideroosjes. Het festival wordt ook gesponsord door Dommelsch bier, waardoor steeds meer artiesten geboekt kunnen worden. De Dijk verzorgt voor de eerste keer het slotakkoord in Hellendoorn.

1999

Er is een website! Daarnaast keert de Drentse band SKIK inmiddels al voor de vierde keer terug naar Dauwpop. Het publiek is onlosmakelijk met de band verbonden, want de nummers worden luid meegezongen. Daarnaast maakt Anouk haar debuut, die twee jaar eerder haar grootste hit ‘Nobody’s Wife’ uitbracht.

2000

De prijs van het Overijsselse festival stijgt ieder jaar, omdat de namen ook steeds groter worden. Voor dertig gulden kan je in 2000 naar Kane, BLØF , Anouk, Krezip en De Heideroosjes. Je zou bijna denken dat dit de line-up van 2023 zou zijn. Daarnaast heeft het festival in 2000 voor het eerst een eigen logo.

2001

Dauwpop 2002

2002

Het aantal acts loopt snel op, maar de prijs lijkt lager. Niks is minder waar met de komst van de euro. Maar dit jaar neemt Heineken ook het stokje over als bierleverancier. Grote acts die het festival betoveren zijn onder meer Within Temptation, Therapy?, Di-rect, Green Lizard en Racoon.

Dauwpop 2003

2003

Dauwpop 2004

2004

Op de tiende editie heeft Dauwpop voor het eerst heeft drie podia op het festivalterrein. Naast het hoofdpodium en het Enge Bos Podium met wat kleinere artiesten, is er ook geïnvesteerd in een stille disco. Een goede zet om zo meer bezoekers binnen te halen.

Dauwpop 2005

2005

Een prachtige datumnotatie als 05-05-05 moet natuurlijk geschiedenis schrijven. En dat doet Dauwpop 2005 ook zeker met een nieuwe uitbreiding aan sponsoren, podia en grootse artiesten. Niemand minder dan Alanis Morissette en Tiësto laten zien hoe je een feestje kunt bouwen in Hellendoorn. Een heerlijke mix aan muziekstijlen waardoor – zoals we van het festival gewend zijn – iedereen welkom is.

Dauwpop 2006

2006

2007

De dertiende editie van het festival focust weer meer op de Nederlandse namen. Geen probleem, want Nederland kent meer artiesten die een prima feestje kunnen verzorgen in Overijssel. Denk aan Ilse de Lange, Blöf, Within Temptation en Opgezwolle. Daarnaast is de muziek van Volbeat erg populair aan het worden en weet Dauwpop ze ook te boeken. De sponsoren zijn in 2007 minder belangrijk op de poster.

Dauwpop 2008

2008

De poster wordt mer het jaar voller. Wat daarnaast opvalt aan Dauwpop 2008 is de hoeveelheid Scandinavische bands. Zo komen Saybia, Beatsteaks, Madrugada en Volbeat allemaal van boven de lage landen. Het zorgt voor een interessante mix tussen veel Belgische en Nederlandse artiesten.

Dauwpop 2009

2009

Dauwpop 2010

2010

Dauwpop 2011

2011

In 2011 is het duidelijk: het gaat vooral om de grote terugkeer van Status Quo. De Britse rockband is er natuurlijk een van groot formaat, waardoor veel bezoekers ook vooral op deze naam afkomen. Maar wat we niet moeten vergeten zijn de fantastische andere optredens van o.a. The Cult, Racoon en Triggerfinger.

Dauwpop 2012

2012

In 2012 is het weer bijna tijd voor een volledig Hollands feestje. Maar o.a. Band Of Skulls en Prong gooien roet in het eten. De line-up is net als ieder ander jaar weer heerlijk gevarieerd en loopt van de grootste Nederlandse popartiesten tot metal en keiharde punk. En het mooie is, dat kan allemaal gewoon op Dauwpop.

Dauwpop 2013

2013

Clashes, clashes en nog meer clashes. Eigenlijk staan er alleen maar geweldige en populaire namen op het affiche van Dauwpop 2013. Een mix van internationale namen die het allemaal goed doen. Kaiser Chiefs maakt het hoogtepunt van de avond met grote hits als ‘Ruby’.

2014

2015

2016

Dauwpop 2017

2017

In 2017 is het Doe Maar die als een magneet iedereen naar Dauwpop trekt. Een geweldige band met historie die iedereen natuurlijk eens gezien moet hebben. Dauwpop 2017 is bij uitstrek weer een editie die laat zien hoe genres naast elkaar kunnen leven. Van Chef’Special tot Bökkers en van Dool tot Donnie. Alles is mogelijk op het Overijsselse festival.

2018

2019

De jubileumeditie van het festival komt gelukkig nog net voor de pandemie. Een prachtige dag waarbij de zonnestralen het toch winnen van de regenval. Nothing But Thieves sluit als headliner het festival af, maar krijgt support van prachtige optredens van onder meer Kaiser Chiefs, De Staat en Balthazar. Met alle omringende podia een geweldige mix van genres en leeftijden. Een geweldige jubileumeditie!

2022

Twee jaar geen Dauwpop. Dat was de realiteit natuurlijk voor veel festivals. Maar daardoor is wel extra tijd geweest om het concept wat om te draaien. Het festival kondigt voor het eerst maar liefst twee dagen aan! Het affiche van 2022 is enorm en heeft headliners als Franz Ferdinand en Editors als kroonjuwelen op het programma staan. Het festival is grootser dan ooit!

2023

Opnieuw tijd voor twee dagen Dauwpop. Het festival vindt in 2023 ook niet plaats op Hemelvaartsdag. Dat is natuurlijk jammer, dat je geen extra dagje vrij krijgt om uit te rusten. Maar het programma liegt er niet om. Een mix van oude bekende en steengoede nieuwe bands. Zo geeft The Prodigy ook zonder Flint een show om nooit te vergeten. Daarnaast wordt de iconische wit-met-rode-tent vervangen door een meer toekomstbestendige. Dauwpop is klaar voor de toekomst.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2024

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 31 mei - 1 juni 2024
Tickets Kopen