De wondere werelden van Dauwpop 2019

Dauwpop The Barn 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Wat hebben een boerenschuur, een drive-in bioscoop en een favela met elkaar gemeen? Je vindt ze alle drie op Dauwpop. Op het festival in Hellendoorn waande je je ook in 2019 weer in verschillende wondere werelden, en wij gingen op reis.

Main Stage

Dauwpop Main Stage 2019
Foto: Kamiel Scholten

Wat is een festival zonder de main stage? Ook op Dauwpop neemt het hoofdpodium (letterlijk) een centrale plek in. Als simpele rood-witte tent is het wellicht de area met de minst spannende aankleding, maar het veld en de eettentjes die de main stage omringen maken het een perfecte plek om te chillen, van het zonnetje te genieten en artiesten zoals De Staat, Kaiser Chiefs en Nothing But Thieves te zien.

Met zo’n line-up is het natuurlijk niet zo gek dat veel bezoekers hier te vinden waren. Zo ook Rick: “Ik ben met m’n vriendin meegekomen, die wilde super graag Kaiser Chiefs en Nodig But Theives zien.”

The Barn

Dauwpop The Barn 2019
Foto: Kamiel Scholten

The Barn is misschien wel een van de meest iconische podia die je op Dauwpop kunt vinden. De rode boerenschuur bood ook dit jaar weer een heerlijke, intieme sfeer en een gevarieerde line-up. Het was dan ook een absolute publieksfavoriet.

Sommige mensen kwamen voor de artiesten naar The Barn. Zo waren Juul en haar moeder speciaal naar Dauwpop gekomen voor de Fatal Flowers en had Marit enorm veel zin in Nielson later op de dag. De meeste bezoekers kwamen echter tot een duidelijk consensus: The Barn is vooral heel gezellig.

Glory hole

Dauwpop Glory Hole 2019
Foto: Kamiel Scholten

Rechts van The Barn vond de oplettende bezoeker een geheimzinnig steegje. De avonturier zich hier waagde, stuitte op een grimmige bewaker. Kreeg je toegang? Dan werd je ondergedompeld in de dampende en kolkende feestkroeg genaamd de Glory Hole.

Moshpitten op de Ruige Rita’s versie van ‘Smells Like Teen Spirit’ terwijl volwassen mannen aan het plafond hangen en de confetti om je oren vliegt: dat is de Glory Hole.

Party Pit

Dauwpop Party Pit 2019
Foto: Kamiel Scholten

Aan de andere kant van het terrein danste je niet in het verborgene, maar gingen de voetjes van de vloer in de open lucht. De Party Pit boodt het perfecte decor voor hype-machines zoals Joost, Donnie en Famke Louise. Of je nu stof deed opwaaien in de danskuil, of het overzicht hield vanaf de hoge grond: de Party Pit zul je niet snel zijn vergeten.

Bovendien bleek de Party Pit favoriet te zijn bij de jeugd uit Nijverdal en omgeving. Niek, Niek en Niek’s vriendin zijn het erover eens. “Het is hartstikke gezellig en leuk aangekleed. Ik ken daar ook veel mensen – vrienden dan hè, niet de artiesten”, aldus Niek.

King King

Dauwpop King King 2019
Foto: Kamiel Scholten

Ook de gitaarliefhebber kon aan zijn trekken komen, en wel in de King King. Deze afgebroken drive-in bioscoop – gehost door KINK – heeft Ook deze editie menig moshpit gezien. Insider tip: kijk uit voor de bomen!

Toch waren er dit jaar niet alleen gitaren te vinden in de King King. Zo kon je hier ook terecht voor indrukwekkend jong talent zoals Merol, Naaz en Nona.

Enge Bos

Dauwpop Het Enge Bos 2019
Foto: Kamiel Scholten

Tot slot werd er voor de 25e editie van Dauwpop een gloednieuwe area geïntroduceerd: Het Enge Bos. Het nieuwe, kleine podium was links van The Barn te vinden en bood een verrassend programma. Zo sierden o.a. Plork en de Aannemers, Ten Times A Million en entertainment-collectief Swingo Bingo het nieuwe podium.

Het absolute hoogtepunt kwam echter om 18:30, toen niemand minder dan George Baker het podium betrad. Bij het inzetten van ‘Una Paloma Blanca’ werden de zonnebloemen die het Enge Bos omringen nog iets kleurrijker, ging de zon nog iets harder schijnen en werd de sfeer nog wat gezelliger.

Dauwpop 2019

Dauwpop Main Stage 2019
Foto: Kamiel Scholten

In 2019 vond Dauwpop weer zoals gewoonlijk plaats op Hemelvaartsdag. Op 30 mei barstte het feest los in Hellendoorn en kon je genieten van shows op verschillende podia. Onder andere Nothing But ThievesDe Staat en Kraantje Pappie deden de areas dampen. Meer informatie over het festival is te vinden op de officiële festivalsite.

Heb dit jaar ook het zweet op je voorhoofd gedanst in de Party Pit, meegezongen bij de Main Stage of blauwe plekken opgelopen in de Glory Hole? Laat dan weten wat je van Dauwpop 2019 vond in het festivalrapport.

[award poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”dauwpop”]

Dauwpop Logo

Dauwpop 2024

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 31 mei - 1 juni 2024
Tickets Kopen