Advertisement

Deze Nederlandse acts trappen hun festivalseizoen af op Paaspop 2024

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

Nog maar eventjes wachten, en we mogen weer. Met Paaspop gaat eindelijk het festivalseizoen weer van start. Niet alleen wij bezoekers staan te trappelen, ook de artiesten kunnen niet wachten om eindelijk weer festivalsets te spelen. Wij blikken vooruit op de Nederlandse acts die op Paaspop 2024 hun festivalseizoen beginnen.

Froukje

Froukje heeft de wind in de zeilen. Begin dit jaar kwam haar debuutplaat uit, die een welkome aanvulling is op haar bestaande repertoire. Momenteel zit ze midden in een clubtour door het hele land, maar begin dit jaar was de zangeres al te zien op Noorderslag. Ons wist ze toen al flink te overtuigen. De Paaspop zaterdag is de aftrap van haar outdoor festivalseizoen. Wij zijn erg benieuwd hoe prominent haar nieuwe werk naar voren komt, en hopen op een gebalanceerde setlist.

Froukje is deze zomer onder andere óók nog te zien op Pinkpop 2024, Rock Werchter 2024 en Lowlands 2024.

Photo: Roger Neve

Acda en de Munnik

Acda en De Munnik zijn terug van weggeweest, en hoe. Bij de liefst zes reünie optredens die ze speelden in de Ziggo Dome was het duidelijk te zien dat ze klaar zijn voor de festivals. Op Paaspop krijgen we een goede indicatie over de indeling van hun festivalset. Welke klassiekers blijven behouden, en hoeveel ruimte is er voor het nieuwe werk? De ruim twee uur durende set moet namelijk ingekort worden naar slechts één uur.

Acda en de Munnik zijn deze zomer onder andere óók nog te zien op Pinkpop 2024, Concert at Sea 2024 en de Zwarte Cross 2024.

De Jeugd van Tegenwoordig, @Kamiel Scholten Fotography

De Jeugd van Tegenwoordig

Vorig jaar trokken ze de Alpha op Lowlands nog helemaal vol als subheadliner. De vraag is of De Jeugd Van Tegenwoordig deze festivalshow doortrekt het nieuwe seizoen in, of dat ze met iets heel anders op de proppen komen. Reden om uit te kijken naar hun Paaspop show op de zondag, want dan krijgen we het antwoord. Eén ding weten we in ieder geval zeker: het dak gaat er weer af. Kun je niet wachten? Kijk dan gerust nog eens de show van vorig jaar terug.

De Jeugd van Tegenwoordig is deze zomer onder andere óók nog te zien op Dauwpop 2024, Best Kept Secret 2024 en Pinkpop 2024.

Nusantara Beat op Lowlands 2023, photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Nusantara Beat

Nusantara Beat is een nieuwe band met leden die hun sporen in het Nederlandse circuit lang en breed hebben verdiend. De supergroep – bestaande uit leden van onder andere Altın Gün en Jungle By Night – pakt in deze samenstelling hun Indonesische roots op. Dit levert een vrolijke mix van traditionele en eigentijdse muziek op die niet alleen mooi gebracht wordt, maar ook nog eens heel dansbaar. Vorig jaar braken ze voorzichtig door en dit jaar willen ze graag doorpakken. Het begin? Heel Paaspop op de zaterdag in beweging laten komen.

Nusantara Beat is deze zomer onder andere óók nog te zien op Down The Rabbit Hole 2024.

Yin Yin

Met het derde album vers op zak is YIN YIN klaar om zieltjes op de festivals te winnen. Thaise funk gecombineerd met disco is een niet veel gehoorde combi in Nederland. Deze Limburgers weten het echter met overtuiging te brengen. De zaterdagshow op Paaspop wordt een voorproefje voor later in het seizoen. Op Pinkpop spelen ze namelijk hun grootste Nederlandse festivalshow tot nu toe. Voetjes van de vloer, en heupen los!

Yin Yin is deze zomer onder andere óók nog te zien op Pinkpop en Pukkelpop 2024.

Cho & the Chosens

Langzaam en gestaag krijgt CHO & the Chosens meer bekendheid. De Amsterdamse rapper komt zodoende ook op steeds meer festivals terecht. Grote kans dat 2024 het jaar wordt voor de hiphop artiest. Om dit te bewerkstelligen mag hij op Paaspop laten zien waarom er een hype aan het ontstaan is. Wanneer Paaspop langzaam op zijn einde loopt, is het aan Cho de eer om de Roxy nog even af te breken. We zijn erg benieuwd hoe dit eruit gaat zien.

Cho & the Chosens is deze zomer onder andere óók nog te zien op Dauwpop 2024 en Lowlands 2024.

En nog zoveel meer…

Natuurlijk zijn het niet enkel de zes bovenstaande artiesten die op Paaspop hun festivalseizoen aftrappen. Er zijn er nog zoveel meer. Wat dacht je van Anouk, Douwe Bob en Ploegendienst, die allen ook op Pinkpop 2024 staan. Of Hiqpy en The Indien (Best Kept Secret 2024) en Goldkimono (Down The Rabbit Hole 2024). Zo staat Paaspop ook dit jaar weer garant voor de ideale start van het festivalseizoen!

Paaspop Logo

Paaspop 2024

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Tickets Niet meer beschikbaar.