Advertisement

Grootste festival in Australië geannuleerd door inflatie

De organisatie Splendour In The Grass heeft laten weten dat het festival dit jaar niet doorgaat. Torenhoge kosten door inflatie doen het festival in 2024 de das om.

In juli zou Splendour In The Grass plaatsvinden. Tickets voor het festival waren al in de verkoop. Met onder andere Kylie Minogue, Arcade Fire, Future en G Flip waren de headliners óók al geboekt.

Een reden voor de annulering geeft de organisatie niet. Ondertussen leggen anderen in de branche het verband tussen toenemende inflatie en hoge reiskosten.

Het einde van de multi-genre muziek festival?

Dr. Whiting, een expert in de live muziekindustrie maakt zich zorgen over de toekomst van multigenre festivals. In een interview laat hij weten “Ik denk dat we het einde zien van deze multigenre, multifestival programmeringsstijl, de ‘er is voor elk wat wils’ benadering van programmeren'”. Als oorzaak wijst hij naar de veranderende muziekconsumptie van consumenten.

Ook in Europa trekken een aantal festivals de stekker eruit. De edities van Lollapalooza in Stockholm en Parijs gaan in 2024 niet door. Al langere tijd luiden ook kleine concertzalen en festivals de noodklok over de live muziek industrie.