Dit waren de 7 meest opvallende momenten van Coachella 2024

Het eerste weekend van Coachella 2024 zit er op. Drie dagen celebs en outfits spotten, maar natuurlijk vooral veel muzikale hoogtepunten. Deze editie viel de techniek af en toe wat tegen, maar werden we ook verrast door de eindeloze stroom aan gastartiesten op het podium.

1. Surprise-guests vliegen je om de oren op Coachella 2024

Het bleek het weekend van de onverwachte combinaties. Zo kwam Mac de Marco langs tijdens de set van Lil Yachty. Ook Vampire Weekend nodigde een leuke gast uit op het podium: Paris Hilton kwam de band vergezellen voor een potje Cornhole! Op zondagavond stond J Balvin op het programma, die Will Smith had uitgenodigd om het nummer ‘Men in Black’ te zingen.

Koning onder de surprise-acts dit weekend was echter A$AP Rocky. Op zaterdagavond stapte Rocky uit een caravan tijdens de headlineset van Tyler, the Creator. Het duo vertolkte samen ‘Patato Salad’ en hun hit ‘Who Dat Boy’. Op zondagavond verscheen Flacko nog een keer op de Coachella stage. Deze keer tijdens de set van Doja Cat voor het live debuut van ‘URRRGE!!!!!!!!!!’.

2. Het totaaltheater van Tyler, the Creator

Headliner Tyler, the Creator begon zijn optreden door uit een ontploffende caravan te springen (zie hieronder). En daarmee was de toon voor een geniale maar ook theatrale show gezet. Hij opende met extra lange versies van ‘Lemonhead’ en ‘WUSYANAME’, waarna Childish Gambino hem vergezelde voor ‘I THINK’. Na afloop kwam even de comedy-variant van Donald Glover naar boven, die hem uitzwaaide onder de lieflijke woorden ‘Ik mocht hem eigenlijk nooit’.

Meer muzikaal vuurwerk kwam er in de vorm van A$AP Rocky, Charlie Wilson en de nèt bevallen Kali Uchis, die allemaal een kwamen opdraven voor de set van Tyler. Voor de laatste twee nummers waarschuwde Tyler het publiek voor de wervelwind die er aan kwam. De waarschuwing bleek op zijn plaats, want aan het eind van zijn set werd Tyler horizontaal het podium afgeblazen in een enorme rookwolk.

3. Taylor Swift was er

Ze stond niet op de poster, maar kaapte het festival wel. TikTok en Instagram staan vol met filmpjes van de zangeres, die samen met haar vriendje Travis Kelce het festival bezocht. En zelfs een dansje waagde, bij acts als Ice Spice (die haar spotte en een grote ‘shoutout to Taylor motherfucking Swiiiift’ scandeerde) en Bleachers, de band van haar vaste producer Jack Antonoff.

4. Grimes en Lana Del Rey vielen iets minder in de smaak

Zangeres Grimes had naar eigen zeggen nogal wat technische problemen. Ze was zichtbaar geïrriteerd en bleef moedeloze kreten schreeuwen in de microfoon. We hopen maar dat de problemen inderdaad vooral technisch van aard waren.

Ook op de headlineset van Lana Del Rey viel niet echt in goede aarde. The Guardian gaf aan magere 2 sterren en noemde show een ’teleurstellende, levenloze start van het festival’. Hoewel ook dat voor een groot deel te wijten leek aan een slecht werkende microfoon. Het publiek dat Coachella vanuit huis volgde was ook niet blij met de techniek: de kwaliteit van het geluid was op de stream niet best.

5. Geweldige reünie van No Doubt – mét Olivia Rodrigo

De reünie waar heel Coachella naar uitkeek: No Doubt. De band kreeg zo ongeveer de meest laaiende reviews van het hele festival, na hun optreden op zaterdagavond. Gwen Stefani schitterde in haar rol, maar wist ondanks dat de spotlight goed te delen en het geheel laten overkomen als een groepsprestatie. Oude hits zoals ‘I’m Just a Girl’ en ‘Don’t Speak’ deden het anno 2024 nog steeds goed bij het jonge publiek van Coachella, en met een cover van ‘One Step Beyond’ geven ze ook een dikke knipoog aan hun ska-voorgangers. Als grote verrassing klimt Olivia Rodrigo het podium op en zingt samen met Stefani ‘Bathwater’.

6. Blur en het publiek konden elkaar niet vinden

Blur en het publiek van Coachella konden elkaar niet zo goed vinden. Het was misschien ook allemaal wel gedoemd om te mislukken: Blur had in Amerika nooit écht succes, en waar ze in thuisland de grootst mogelijke festivals afsluiten, moesten ze in Californië genoegen nemen met een slot om 19 uur.

Zanger Damon Albarn deed tijdens de show meerdere pogingen om het publiek mee te laten zingen, maar meer dan krekels uit de woestijn hoorde hij niet. De zanger is nooit te verlegen om zijn ongenoegen te laten blijken, en tijdens 90s-hit ‘Girls & Boys’ was het dan ook genoeg geweest: “You’re never seeing us again”.

7. Doja Cat overmeesterde de zondagavond van Coachella 2024

Doja liet haar pophits achter zich tijdens de afsluitende headlineshow op Coachella 2024: de setlist van de rapper bestond vooral uit nummers van haar recente album Scarlet. Voorafgaand was er onder fans een running gag om te vragen of ze met lang haar wilde optreden, en dat hebben ze geweten. Een van de outfits van Doja bestond geheel uit haar, en tijdens het nummer ‘Demons’ deden ook haar dansers daar aan mee. Na dit nummer scheerde ze haar hoofd kaal. A$AP Rocky, Teezo Touchdown en 21 Savage kwamen langs voor een featuring en aan het einde van de show was er nog een moddergevecht met haar dansers. De show ging de boeken in als één van de meest vermakelijke van het weekend.