Lana Del Rey bezorgt Coachella mogelijk boete

Lana del Rey

Afgelopen twee weekenden straalde Lana Del Rey als een van de headliners op het podium van Coachella. Maar omdat haar set het tweede weekend dertien minuten uitliep, bezorgt ze de organisatie nu mogelijk een grote boete.

Bijna elk jaar gebeurt het wel een keer: een headliner die langer doorgaat dan de afgesproken eindtijd. Coachella heeft echter te maken met hele strikte curfews, en dat betekent dat zij per minuut dat ze daar overheen gaan een fikse boete krijgen. Lana Del Rey ging op vrijdag 19 april dertien minuten langer door en dat kost het festival maar liefst $28.000, meldt TMZ.

De eindtijden van het festival zijn erg streng, op vrijdag en zaterdag mag het doorgaan tot 1 uur en op zondag tot 12 uur. Wanneer een artiest 5 minuten langer doorgaat krijgt de organisatie een boete van $20.000, voor elke minuut daarna komt er nog $1.000 boven op. Dertien minuten kost het festival dan totaal inderdaad $28.000. Het geld van de boete gaat naar een algemeen fonds voor de stad Indio. Dit fonds wordt gebruikt om verschillende stadsprojecten te financieren.

Boetes in het verleden

Dit is niet de eerste keer dat de organisatie een boete krijgt, maar hij is wel een stuk minder dan bijvoorbeeld vorig jaar. In 2023 kreeg de organisatie nog een boete van totaal $117.000 omdat alle headliner optredens in het eerste weekend langer dan 20 minuten na de afgesproken eindtijd doorgingen.