Dit zijn de leukste gratis festivals in Nederland

Het leven is anno 2024 al duur genoeg, maar de prijzen van festivals stijgen ook ieder jaar mee. Dan heb je het nog niet eens over de kosten van het vervoer van en naar het festival, of het eten en drinken ter plekke. Een gratis festival meepakken is daarom altijd mooi meegenomen. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!

Appelpop 2019
Photo: Malou Gouders / Festileaks

Appelpop

Eén van de grootste gratis festivals in Nederland is natuurlijk Appelpop. Ieder jaar kan je hier terecht voor een grootse line-up met top-acts van Nederlandse bodem. De eerste namen zijn al bekend: onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Merol en Di-rect zijn hier te bewonderen. Appelpop 2024 vindt plaats op 13 en 14 september in Tiel.

Wanneer: 13 en 14 september 2024
Waar: Waalkade, Tiel

In het hele land: Bevrijdingsfestivals

Op 5 mei staan we altijd even extra stil dat we in Nederland nu in vrijheid mogen leven. Dat wordt natuurlijk groots gevierd, op bevrijdingsfestivals door het hele land. Om maar enkele voorbeelden te noemen: in Groningen staan onder andere Froukje en Sophie Straat. In Zwolle staan onder meer Suzan & Freek en Ben L’Oncle Soul. En in Haarlem kan je optredens van onder andere Chef’Special en Kraantje Pappie zien. Dat is uiteraard nog lang niet alles, dus zorg ervoor dat je ons artikel over de leukste bevrijdingsfestivals leest als je hier meer over wil weten!

Wanneer: 5 mei 2024
Waar: Groningen, Zwolle, Haarlem, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen, Roermond, Wageningen, Almere, Assen, Den Bosch, Den Haag, Leeuwarden

https://m.facebook.com/story.php/?id=301736386515466&story_fbid=6372476079441436

Breda Jazz Festival

De binnenstad van Breda is in mei terrein voor het oudste en grootste vierdaagse jazzfestival van Nederland én Europa: Breda Jazz Festival. Op dit gratis festival vind je onder meer optredens van New Cool Collective en Sven Hammond Kwartet. Ook zijn er diverse tribute bands, zoals de Etta James Experience of de Louis Armstrong Celebration Band. Breda Jazz Festival vindt plaats van 9 tot en met 12 mei op diverse locaties in het centrum van Breda.

Wanneer: 9 t/m 12 mei 2024
Waar: Centrum, Breda

PLAY Festival

Op PLAY Festival in Eersel vind je alvast twee topnamen uit de Belgische muziekscene. Black Box Revelation schittert bovenaan de poster, vlak daaronder vind je Meltheads. PLAY Festival vindt plaats op 10 en 11 mei in Eersel. Dit jaar wordt speciaal, want het festival viert de 10e editie! Het is een echt familiefestival waar je mooie nieuwe acts kan ontdekken.

Wanneer: 10 en 11 mei 2024
Waar: Gildeterrein Eersel

Wantijpop

Wantijpop is een festival waar je terecht kan voor de beste acts van Nederlandse bodem. Bovendien kan je ook allerlei lokale acts ontdekken. De line-up is nog niet bekend, maar dat duurt gelukkig niet lang meer. Op 6 april is het zover. Wantijpop vindt plaats op 8 juni in het Wantijpark in Dordrecht.

Wanneer: 8 juni 2024
Waar: Wantijpark, Dordrecht

TT Festival Assen

9 dagen lang worden er rondom het TT Circuit Assen allerlei optredens en activiteiten georganiseerd onder de noemer TT Festival Assen. Dit is voorafgaand aan de MotoGP, die hierna meteen plaatsvindt. Het programma is nog niet bekend, maar als we de organisatie mogen geloven is het ‘dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber’. Dat klinkt als een feestje dus. Het TT Festival Assen vindt plaats van 22 tot en met 30 juni in Assen.

Wanneer: 22 t/m 30 juni 2024
Waar: TT Circuit, Assen

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Zomerparkfeest

Midden in de zomer moet je in Venlo zijn voor het Zomerparkfeest. De voorgaande jaren waren er onder meer optredens van Rowwen Hèze en Prins S. & De Geit. Wat er dit jaar te zien is blijft nog even spannend, maar we weten wel dat het de verborgen schat is van muzikaal Limburg. Zomerparkfeest 2024 vindt plaats van 8 tot en met 11 augustus in het Julianapark in Venlo.

Wanneer: 8 t/m 10 augustus 2024
Waar: Julianapark, Venlo

Appelpop Logo

Appelpop 2024

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 13-14 september 2024
Line-up
Froukje
Roxy Dekker
Roxeanne Hazes
Tickets Kopen