7 must see’s van Dauwpop 2024

Foto: Bart Heemskerk

Eind mei begint Dauwpop 2024 weer, hét Overijsselse festival. Er staan maar liefst 73 acts op het affiche, verspreid over twee dagen. Welke zeven acts mag jij hiervan absoluut niet missen? Wij helpen je een handje mee.

Oscar and the Wolf

Met in ieder geval het nieuwe nummer ‘Angel Face’ (en misschien nog wel meer nieuw materiaal in aantocht?) is er voldoende reden om uit te kijken naar de show van Oscar and the Wolf. De aankondiging rondom dit nieuwe nummer deed flink wat stof opwaaien. Vorig jaar was de band rond zanger Max Colombie headliner op Best Kept Secret. Daarom is het een knappe boeking voor Dauwpop 2024. Verwacht veel glitters en zomerse klanken waar je lekker op kan zwieren en dansen. Wat ons betreft is de act een van de beste van de lage landen en zeker het bezoeken waard.

foto: Levi Walton

Dinosaur Jr.

Dinosaur Jr. is een band die alweer veertig jaar meegaat. De muzikanten worden gezien als vernieuwers van de alternatieve rock, door het gebruik van veel distortion en feedback in de gitaren. Deze indiedarlings hebben hun sporen al lang en breed verdiend in Nederland, met optredens op onder andere Lowlands, Le Guess Who en Best Kept Secret. Pro-tip: vergeet je oordoppen zeker niet bij deze band. Ze staan erom bekend het volume goed open te draaien.

Roxy Dekker

Drie nummers en een behoorlijke hype maken Roxy Dekker een steeds bekendere naam binnen de Nederlandse muziekwereld. Met haar studentikoze liedjes heeft ze in ieder geval al behoorlijk wat zieltjes gewonnen. Mensen in een Satisfyer kostuum, alle teksten volop meegezongen en optredens van nog geen kwartier lang. Dit wil je natuurlijk niet mislopen, want waarschijnlijk is het feestje van het weekend bij dit optreden. De hype bijwonen = de hype beleven, zo ook op Dauwpop 2024.

Johan

De band Johan is terug, en hoe. Nadat er in de jaren ‘00 al successen waren met alternatieve pophits ‘Tumble and Fall’ en ‘Oceans’, werd de band in 2017 weer actief met nieuwe muziek. Een echte grote tour kwam er niet van, maar daar komt nu verandering in. Op veel Nederlandse festivals is de Hoornse band dit jaar te bewonderen. Door hun alternatieve rock te mixen met de sound van The Beatles, is het een echte must-see voor Dauwpop 2024.

The Clockworks

Nieuwe acts zijn er ook genoeg op Dauwpop. The Clockworks is zo’n band. De Engelsen hebben in 2023 indruk gemaakt met hun debuutalbum, vol verhalende en urgente nummers. Tijdens live optredens wordt er contact met het publiek gelegd en kunnen er zomaar stukken spoken word langs komen. De Ieren geven gas, maar doen dat gedoseerd. Wil je ze nog zien op de wat kleinere podia? Dan is dit je kans. De doorgroeipotentie is namelijk erg aanwezig.

Reanny

De Amsterdamse rapper Reanny is een schoonvoorbeeld van hoe snel het kan gaan. In 2022 kwam de eerste single uit, datzelfde jaar ging het nummer ‘Tas’ viraal op TikTok en een jaar later speelde ze al festivals als Zwarte Cross en Rolling Loud plat. Met een nieuwe EP onder de arm is het in 2024 tijd voor de grote doorbraak. Op Dauwpop is er weer een moment om het publiek te laten zien dat dit háár jaar wordt.

The Reytons

Vleugje old-school Arctic Monkeys, flinke portie Brits en vooral heel veel feest. Tijdens een optreden van The Reytons is het moeilijk stil te blijven staan. Ons advies: vooral niet proberen en lekker losgaan op deze doldwaze Engelsen. Dat de band in staat is om het publiek op te zwepen is al bewezen op menig festival zoals Rock Werchter en Paaspop, maar ook in het clubcircuit. Dat het op Dauwpop 2024 gaat lukken is voor ons een vaststaand feit.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2024

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 31 mei - 1 juni 2024
Tickets Niet meer beschikbaar.