Foo Fighters trapt tour af met een setlist bomvol oude en nieuwe hits

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Afgelopen weekend is de tour van de Foo Fighters van start gegaan. Op het New Orleans Jazz & Heritage Festival was de aftrap van een tour die onder meer langs Rock Werchter en Hellfest komt. Alle reden dus om de setlist even onder de loep te nemen.

Oorspronkelijk stonden Dave Grohl en co. al in 2022 op het affiche van het festival in New Orleans. Destijds werd noodgedwongen echter de tour gecanceld vanwege de onverwachte dood van drummer Taylor Hawkins. Afgelopen weekend was het tijd om het gemiste optreden in te halen. Maar wat kunnen we nou verwachten voor de show op Rock Werchter?

Vorig jaar werd het laatste album But Here We Are uitgebracht. Je zou dan ook verwachten dat de nodige nummers van die plaat zijn opgenomen in de setlist. Niets is minder waar. Op het festival in New Orleans wordt enkel de single ‘Rescued’ gespeeld. Verder is de setlist zoals we ze kennen van de rockband, met vooral veel hits. Opvallend is dat er werk van vrijwel ieder album voorbij komt, zowel van de oudste platen als de nieuwere. Zo worden er drie nummers gespeeld van de albums Medicine At Midnight, The Colour And The Shape, Wasting Light en There Is Nothing Left To Lose. De set wordt zoals altijd afgesloten met evergreens ‘Best Of You’ en ‘Everlong’.

Dave Grohl
Photo credit: Andrew Stuart

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband. Dave Grohl richtte de band in 1994 op na het uiteenvallen van Nirvana, na de dood van Kurt Cobain. De band bracht een jaar later gelijk haar eerste album uit. In de jaren daarop volgden er nog negen albums. De band is een graag geziene gast op festivals met ware anthems als ‘The Pretender’, ‘Everlong’, ‘Monkey Wrench’ en ‘Walk’. Komende zomer staan de heren onder meer op Rock Werchter en Hellfest.

Hellfest Logo

Hellfest 2024

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 27-30 juni 2024
Tickets Kopen