YUNGBLUD organiseert zijn eigen festival: “Toegankelijk voor iedereen”

YUNGBLUD ziet dat festivals voor steeds meer mensen onbetaalbaar zijn, en neemt daarom het heft in eigen handen. Deze zomer organiseert de Britse rockster zijn eigen festival BludFest in Milton Keynes, dat naar eigen zeggen beter betaalbaar moet zijn dan de meeste festivals nu zijn.

Tickets zijn met £49,50 per stuk relatief gunstig geprijsd, en voor een deel zelfs gratis. In samenwerking met Tickets for Good verstrekt het festival namelijk gratis toegangskaarten voor mensen met een lager inkomen. Een positief geluid in een alsmaar duurder wordende festivalwereld.

Ik heb het gevoel dat muziekfestivals allemaal erg zakelijk, steriel en bevoorrecht zijn geworden. We speelden op Coachella in Amerika, een kaartje kostte daar £800 pond. Ik werd er ziek van.

YUNGBLUD

Als redenatie voegt de jonge Brit toe dat hij vindt dat muziek voor iedereen moet zijn. “Het zou voor absoluut iedereen moeten zijn, of op zijn minst voor iedereen toegankelijk.”

BludFest

Bludfest vindt 11 augustus plaats in Milton Keynes, Groot Brittannië. Bovenaan het affiche prijkt uiteraard YUNGBLUD zelf, die met Lil Yachty ook een andere grote vis heeft binnen weten te hengelen. Ook voor een Icon Slot is met The Damned al direct ruimte, op een poster met andere grote namen als Nessa Barrett en Soft Play. Meer namen volgen.

Trend?

Bezoekers vanuit Nederland en België maken natuurlijk naast de toegangsprijs nog véél meer reis- en verblijfkosten, wat het festivalbezoek niet direct erg betaalbaar maakt. Een positieve noot hierbij is echter het signaal dat YUNGBLUD afgeeft met zijn festival dat oog heeft voor degenen met een kleinere portemonnee.

In dezelfde lijn zien we Best Kept Secret dat dit jaar al tickets met 30% korting aanbiedt voor de New Generation. Zo kunnen bezoekers tot en met 21 jaar met korting naar BKS. Een goede trend in het alsmaar duurder wordende festivallandschap?