Graspop 2024 activeert noodplan: openingsavond afgelast, parkeerplaatsen blijven dicht

Het zal niemand ontgaan zijn: het regent de afgelopen tijd wel héél veel. Zo ook in Dessel, waar dit weekend het grote metalfestival Graspop plaatsvindt. Het festival heeft een noodplan geactiveerd, wat ervoor zorgt dat parkeerplaatsen op woensdag gesloten blijven. Ook de pre-party is die dag geannuleerd.

Dit laatste heeft te maken met het ontmoedigen van tóch vandaag al afreizen naar Dessel. Op deze manier wil de organisatie van Graspop 2024 de terreinen zoveel mogelijk de kans geven om te herstellen. Het hoofdprogramma van het festival begint op donderdag, maar op woensdag is er altijd een pre-party op de camping, onder andere om bezoekersinstroom te spreiden.

Voor wie tóch absoluut genoodzaakt is om op woensdag al op de camping te overnachten, bijvoorbeeld wanneer je al onderweg bent vanuit het buitenland, is er noodopvang. Zij kunnen enkel middels openbaar vervoer, pendelbussen en de benenwagen de campings ‘Boneyard’ en ‘Inferno’ bereiken.

Festival niet in het gedrang

Hoewel de pre-party dus ontbreekt, en de huidige situatie ver van ideaal is, komt de programmatie van de andere festivaldagen niet in het gedrang, laat de organisatie weten. Zij volgen de situatie op de voet. Voor morgen wordt er beter weer voorspeld.

Kan je na deze domper wel wat extra voorpret gebruiken? Check dan hier 10 onmisbare acts voor jouw Graspop 2024. Ook organiseren wij donderdag een heuze Festileaks meet-up op Graspop, de perfecte manier om met z’n allen in de festivalsfeer te komen!

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.