Advertisement

Hellfest 2024 bewijst dat aankleding en metal hand in hand gaan

Photo credit: Davey de Goeij / Festileaks

Een bezoek aan Hellfest 2024 voelt als een bezoek aan Disneyland voor metalheads. Waar je ook loopt, je kijkt je ogen uit met alle fantastische details verspreid over het terrein. Welkom op het Hellfest 2024 terrein.

Photo credit: Davey de Goeij / Festileaks

De toegang

Het begint al bij de route naar de ingang. Je komt hier in het beroemde ‘Hell City Square’ terecht, een verzameling aan verschillende thema gebouwen die elk op hun eigen indrukwekkende manier versierd zijn. De meeste van deze worden bezet door bekende merken, zoals Harley Davidson en Sea Shepherd. Er zijn ook diverse bars van shotsmerken, zoals Fireball en Jägermeister, en van whisky merken, zoals Ardbeg en Jack Daniels. Vooral ’s nachts komen deze echt tot leven en voelt het als een drukke uitgaansstraat. Er zijn veel winkels waar je onder andere shirtjes, cd’s en drinking horns kan kopen. Ook kan je bij ESP (bas)gitaren testen, simulator racen bij een tech winkel of zelfs tattoos of piercings laten zetten. Kortom, genoeg te doen op Hellfest 2024.

Photo credit: Davey de Goeij / Festileaks

Ben je door de ‘Hell City Square’ heen, dan kom je alweer bij het volgende hoogtepunt. Hier staat de magische toegangspoort die jou toegang geeft tot het volledige terrein. De vergelijking met Disneyland is hier natuurlijk snel gemaakt, met het kenmerkende kasteel dat je hartelijk verwelkomt. Eenmaal door de toegangspoort naar ‘hell’, word je begroet door een gigantische zilveren doodskop. Dit is een van de diverse vaste structuren die ook naast het festival te bezichtigen valt, want het terrein is het hele jaar door geopend.

Photo credit: Davey de Goeij / Festileaks

Het terrein

Misschien wel de grootste blikvanger is het torenhoge metalen standbeeld ‘Lemmy’, de legende van Motörhead. Deze houdt keurig de boel in de gaten en zorgt dat de rock ‘n’ roll legacy in Clission blijft voortduren. Hellfest 2024 slaagt hier vooralsnog in. Opvallend genoeg wordt er vrij weinig gedaan aan de aankleding van de podia zelf, Op het meest thematische podium de ‘Warzone’ na. Deze stage wordt omringd door diverse stalen hekken en wachttorens, wat een gesloten gevoel creëert.

Photo credit: Davey de Goeij / Festileak

Verder is het bijna niet te geloven hoeveel aandacht er aan het terrein is besteed wat betreft de details. Zo zijn alle toiletten en bars in hetzelfde rustieke thema bedolven en zijn urinoirs slim verwerkt in hekken langs drukke looppaden. In de avonduren zijn er ook vlammen ontstoken op veel van deze structuren, wat voor een unieke sfeer zorgt.

Photo credit: Davey de Goeij / Festileaks

Het toppunt

De merchandise stand, ‘The Sanctuary,’ is een gigantische tempel waar er wachtrijen van uren staan om felbegeerde Hellfest producten te scoren. Verder zijn er diverse kunstwerken te vinden, zijn er de bekende ‘Hellfest’ bomen en is er zelfs een reusachtige robot schorpioenen vrouw die in de avonduren door drie man wordt bediend. Een wandeling over het terrein is een hele belevenis. Na twee dagen op Hellfest 2024 is vast nog niet alles gezien, dus wij gaan weer op ontdekkingspad!

Hellfest Logo

Hellfest 2025

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 19-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen