Hoe je op Graspop 2024 met fietsen toegang tot het skydeck kunt verdienen

Photo credits: Bart Vernimmen

Het is niemand, zelfs NOS Teletekst, niet ontgaan. Het weer op Graspop 2024 was klote, en het veld daarmee ook naar de kloten. Campings zijn ontruimd, parkings gesloten. Met de auto naar Graspop wordt sterk ontraden. Gelukkig is daar altijd nog de fiets die enorm veel voordelen kan bieden.

Wie met de fiets, trein of de betaalde shuttles (airport of festival shuttle) naar het terrein komt krijgt namelijk een Graspop 2024 Green Coin. Vergelijkbaar met de tokens die je op Graspop 2019 kreeg bij het verzamelen van afval. Je mag hiermee vissen naar eendjes. Heb je geluk met het vissen? Dan kun je toegang krijgen tot de fastlane voor signeersessies en zelfs het skydeck: een toren tussen de twee mainstages vanwaar je perfect een optreden kunt zien vanuit de lucht.

Om mij een onderzoeksjournalist te wanen, en praktisch ook aan te komen op het festivalterrein, stapte ik daarom dan ook op de fiets voor een kleine 10km door de stromende regen. Eenmaal doorweekt was er nog 8km te gaan, ik bespaar u de details. Aan weerszijden van de Inferno camping bevinden zich twee gigantische fietsenstallingen. Bij het inchecken wordt je fiets gelabeld, krijg jij het corresponderende eigendomsbewijs én je Graspop 2024 Green Coin.

De Green Coin kun je, zoals hierboven genoemd, vervolgens gebruiken om mee te vissen. Ook kun je deze inruilen voor een gadget naar keuze. Pech bij het vissen? Niet getreurd, ook dan kies je gewoon een gadget. Heb je veel geluk? Dan krijg je zelfs de optie om voor een fastlane ticket of skydeck ticket te kiezen. Deze zijn band-gebonden en hiervoor geldt; zolang de voorraad strekt. Wij hadden érg veel geluk en kregen de keuze tussen 2 skydeck tickets voor Turnstile of Avantasia. Lastige keuze, die uiteindelijk op laatstgenoemde viel.

Photo credits: Ruben Schoenmakers / Festileaks

Het skydeck

Zo’n vijf minuten voor aanvang van de show mag je de toren betreden. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht, waar je hoogtevrees, mocht je daar last van hebben, zeker komt opsteken. Bonus voor specifiek deze editie: je staat niet in de inmiddels welbekende Desselse modder. Daarnaast hoef je hier niet 2 meter 20 te zijn om het podium perfect te kunnen zien, mooie bonus.

Wij gaan vandaag en morgen weer lekker vissen. Zal het lukken een ticket te bemachtigen voor het skydeck tijdens Avenged Sevenfold of Bring Me the Horizon?

Wat vond jij van Graspop Metal Meeting 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Graspop Metal Meeting 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.