Hoe schattige eendjes metalheads aan het recyclen zetten op Graspop 2019

Graspop 2019 ducks
Photo: Festileaks / Jesse Boeijenga

Dit weekend is Festileaks te vinden op Graspop 2019. Wat ons gelijk opvalt in Dessel is een schoon festivalterrein. Daarnaast lopen we ook tegen een drukbezochte kraam aan, waar je eendjes kan vangen. Maar wat heeft dit met elkaar te maken?

Alles! Want de stoere Graspoppers recyclen massaal. Je gaat van start met het verzamelen van 20 bekers, die je als fanatiekeling zo bij elkaar hebt geraapt. Per setje bekers krijg je bij de recycle stand, midden op het festivalterrein, een token.

En dan wordt het interessant. Naast de recycle stand staat een Ducks of T(h)rash kraam, waar je per token drie schattige eentjes mag vangen. Aan de onderkant van dit rubberen gevogelte staan scores waar een prijs aan vastzit. En yes, er is áltijd prijs! Wat je kan winnen verschilt van simpele gadgets tot een backstage tour, of zelfs toegang tot het skydeck. En aan de sfeervolle rijen is te zien dat de metalheads het fantastisch vinden!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is WhatsApp-Image-2019-06-21-at-17.37.17-768x1024.jpeg

Natuurlijk moesten ook wij een gokje wagen bij dit fantastische recycle programma van Graspop 2019. Daarom begonnen we met bekers bij elkaar rapen om aan het benodigde token te komen. Gevolgd door het uitslaan van onze eigen hengel, waarna we nog geen 5 minuten later bovenin het reuzenrad zaten. Want dat is natuurlijk ook één van de schitterende presentjes uit het prijzencircus. Kortom: in de categorie duurzaamheid een letterlijk hoogtepunt!

Ben jij aanwezig op Graspop 2019?

Was jij op Graspop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”graspop”]

Graspop 2019

Graspop 2018
Photo: Graspop Press

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren! Door het coronavirus mocht dit helaas niet geval zijn. Het Belgische festival vindt nu in 2021 voor de 25e keer plaats. Onder andere Iron MaidenAerosmithJudas Priest en Faith No More prijkten in 2020 bovenaan de poster.

Graspop weet elk jaar weer haar affiche te vullen met de grootste en meest relevante hardrock-/metalbands. Denk jij te weten wie er komende editie nog meer op de Belgische planken staan? Speculeer dan mee op ons forum!

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 17-20 juni 2021
  • Tickets: Tickets voor 2020 zijn ook in 2021 geldig
  • Voor meer informatie check je de website van Graspop

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2025

Locatie
België
Dessel, België
Datum 19-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen