Lago Lago geteisterd door slecht weer; programma stilgelegd, geparkeerde auto’s vast in modder

Lago Lago sluit zich even aan bij het illustere rijtje geplaagde festivals van 2024. Maar inmiddels loopt alles weer op rolletjes.

Dancefestival Lago Lago 2024 heeft gisteravond het programma stil moeten leggen door de hevige regenval die in het Gelderse Braamt viel. Bezoekers werden verzocht om terug naar hun accommodatie te gaan en indien mogelijk te delen met andere bezoekers. Daarnaast zijn er trekkers ingezet om vastzittende auto’s uit de modder te bevrijden. Voor bezoekers die vandaag aankomen is er een andere parkeerplek geregeld.

Het kan bijna niemand zijn ontgaan dat meerdere festivals de afgelopen weken werden geteisterd door het slechte en natte weer. Zo werden er campings van Graspop 2024 tijdens het festival ontruimd. Veranderde Pinkpop 2024 na een natte vrijdag in een grote hamsterkooi. Roept Rock Werchter 2024 inmiddels ook op om vooral niet met de auto naar het festival te komen. En als klap op de vuurpijl veroorzaakte het slechte weer voor het eerst een echte run op pendelbustickets (met wachtrij en al!) voor Down The Rabbit Hole 2024.