Foo Fighters kondigt tour aan in het Verenigd Koninkrijk; kans op Pinkpop 2024 erg klein

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Door de reeds aangekondigde tour van Foo Fighters in het Verenigd Koninkrijk lijkt het er niet op dat we de band volgend jaar mogen verwelkomen in Landgraaf.

Tijdens het spetterende verrassingsoptreden van Foo Fighters op Glastonbury 2023 verklapte frontman Dave Grohl alvast dat er a whole fucking tour aan zat te komen. De eerste tourdata voor de UK zijn inmiddels bekend. En wat dan direct in het oog springt is dat de kansen voor Pinkpop 2024, wat in het vierde weekend van juni valt, nu flink zijn afgezwakt.

Op de donderdag voor het festival in Landgraaf staat de groep namelijk nog in het Londense Wembley. En dat trucje herhalen ze vervolgens op de zaterdag, de tweede festivaldag. Natuurlijk zijn de wonderen de wereld nog niet uit, maar dit maakt de kans op een vierde aantreden op Pinkpop voor Dave en zijn mannen erg klein door de logistieke uitdaging. De rockband en het Limburgse festival hebben inmiddels mooie, en minder mooie herinneringen opgebouwd.

Maar waar dan wel?

Voor fans die Foo Fighters graag op Pinkpop 2024 had willen zien is dit natuurlijk een domper. Zeker gezien het feit dat de groep hoog op het verlanglijstje stond van de organisatie, en het er alle schijn van heeft dat Rock Werchter de band wel heeft weten te strikken. Het grote gissen kan nu dan toch beginnen: Kunnen we Foo Fighters volgend jaar verwelkomen in Nederland voor een los concert? Krijgen we een ’s zomerse Ziggo show of trekken we met zijn allen naar het Goffertpark in Nijmegen, het Stadspark in Groningen of het Malieveld in Den Haag voor de rockband? Heb je al iets opgevangen? Dan horen we graag van je op ons forum! Ben je benieuwd wat je kunt verwachten van de show? Wij waren er dit jaar in ieder geval al bij op het Duitse Rock am Ring.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen