De 8 beste plekken om uit te brakken op Down The Rabbit Hole 2024

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Festivals gaan vaak gepaard met een hoop biertjes en andere alcoholische versnaperingen. Allemaal gezellig, maar dat eist de volgende dag ook z’n tol. Om te voorkomen dat je uit alle ellende een hele festivaldag mist, gaan wij op zoek naar de beste uitbrakplekken van DTRH 2024.

We kennen het allemaal wel. Je wordt wakker met de brandende zon op je tent, met een mond droger dan de humor dan Kasper van der Laan om er vervolgens achter te komen dat je gisteravond te dronken was om je waterfles te vullen. Het huilen staat je nader dan het lachen, wat dan wel weer goed is, want je tranen kunnen in ieder geval dienen als orale bevochtiging.

Terwijl je je langzaam vanuit je tent naar de partytent van je vriendengroep verplaatst is de festivaldag reeds van start gegaan. Het matige comfort van het gras wint het toch van je luchtbed door de frisse buitenlucht en een behulpzame vriend. Hoewel je ontbijt hier in de maak is en de schaduw van de partytent dient als een frisse deken, zijn er op DTRH 2024 genoeg betere uitbrakplekken.

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

1. Yoga bij Tramontana

Het is een beste wandeling wanneer jouw tentenkamp zich niet in de buurt van de ingang van het festivalterrein bevindt, maar dat is het meer dan waard. De flinke inspanning van de wandeling en de yoga resulteert uiteindelijk in een heerlijk zenmoment.

De eerste poses kosten nog erg veel moeite. Tijdens de downward facing dog zwelt de hoofdpijn even aan. Iedere iets te snelle beweging met je hoofd voelt als een aanslag op je lichtgevoelige brein. Gelukkig is dit slechts van korte duur. Nog geen halfuur na de start van de yoga maakt ziek plaats voor zen. Via je ledematen stroomt je kater de aarde in en geeft zij jou verse festivalenergie terug.

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

2. De hangplekken bij de ingang

Wanneer je de entree van de festival ternauwernood weet te redden, dienen de hangzakken bij de iconische DTRH-palen een perfecte eerste stop op jouw route naar fris en fruitigheid. Licht heen en weer wiegend geniet je van de zon die samen met een fris briesje als yin en yang voor het perfecte uitbrakklimaat zorgt.

Morning Rave op Down The Rabbit Hole 2023
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

3. Morning Rave in de REX

Wanneer je liever je voetjes van de vloer haalt dan dat je je overgeeft aan de zwaartekracht, is de REX de juiste plek om je brakheid gedag te zeggen. Om 11 uur (zorg dat je je niet verslaapt!) start hier namelijk dagelijks de Morning Rave.

De beats vormen de basis voor beweging, ook mét kater. Een uur lang heb je de tijd om je kater al ravend uit je lichaam te verdrijven. Ongetwijfeld is dit, van alle uitbrakplekken van DTRH 2024, de meest intensieve en active manier om van je brakheid af te komen. Maar misschien ook wel de meest effectieve. Vol adrenaline loop je om 12 uur de REX uit. Helemaal klaargestoomd voor een nieuwe dag op de Groene Heuvels.

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

4. Dobberen bij de Surf Shack

Voor de sportieve waterrat die met enige regelmaat te diep in het glaasje kijkt, is dit het Walhalla wat betreft uitbrakplekken op DTRH 2024. Ondanks dat de Gold Coast-achtige golfen ver te zoeken zijn, is deze strandhut in surfstijl een heerlijke plek om op te laden voor een nieuwe festivaldag. Muziek, surfplanken om op te dobberen en een rijk aanbod aan eten en drinken zijn hier in groten getale aanwezig. Daarnaast zijn er eveneens heerlijke zitzakken te vinden wanneer je liever geen risico loopt op een nat pak.

Zodra je wat frisser bent, kun je ook een stukje zwemmen. Bijvoorbeeld naar het Aperol Vlot dat een stukje verderop op het water drijft. Ook als je liever niet teveel energie wil verbruiken kun je op dit vlot geraken. Pak bijvoorbeeld een surfplank en peddel in alle rust richting deze drijvende bar.

Mainstage Hotot op Down The Rabbit Hole 2023
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

5. Op de heuvel bij de Hotot

Oké, hiervoor dien je helemaal naar het eind van het festivalterrein te wandelen, dus hij is voor gevorderden. De Hotot, ook wel bekend als het hoofdpodium, bevindt zich enigszins in een kuil. Hierdoor krijg je, al zittend vanaf de heuvel rondom deze stage, elke show nog steeds goed mee. En mocht de brakheid toch nog teveel van zichzelf laat zien, kun je hier ook ideaal in het gras liggen. Wanneer zelfs dat niet goed genoeg kun je iets verder naar achterop de heuvel, uitstekend bijkomen op de daarvoor bedoelde bankstellen.

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

6. Het gras van de Bossa Nova

Vergeet Beter Bed, Auping en Matt Sleeps: voor een echt zachte ondergrond moet je bij de Bossa Nova zijn. Een grasmat zo zacht dat de prinses op de erwt er van schrikt. Dit gras schijnt in het professionele voetbal verboden te zijn, omdat spelers na een fopduik het heilige gras niet meer willen verlaten. Eerlijk waar, als je luchtbed het begeeft is dit de perfecte plek om aan je slaap te komen. Al weet iedereen: slapen doe je op Pinkpop.

7. De dichtstbijzijnde bar

Al voel je je overreden door een vrachtauto, als een neergeknuppelde zeehond op een regenachtige dinsdag of vergelijk jij jezelf met een rasechte Ajacied tijdens het meest recente voetbalseizoen, geen kater kan jou en je bier scheiden. Uiteindelijk werkt vuur met vuur bestrijden nou eenmaal het best. De inmiddels toch best prijzige goudgele kletser is, zelfs op een dag als deze, het eerste wat er bij jou naar binnen gaat. Want zoals De Gospelpompers zingen; bier is, en blijft het beste medicijn.

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

8. Het Idyllische Veldje

Dit is misschien wel een van de meest relaxte spots van heel Down The Rabbit Hole. Tot laat in de avond verzorgen Discos Horizontes & Jamaican Jukebox hier de muziek. Naast heerlijk bijkomen in het gras staat er ook een bar die jou van een vers fruitsapje kan voorzien of een koffiestandje met authentieke koffie die ondersteuning biedt tijdens deze zware dagstart.

Wanneer het herstel in werking treedt valt hier genoeg te doen. Zo kun je je brein aan het werk zetten tijdens een potje schaken of laat je je creativiteit de vrije loop gaan bij de Los Conejos Bravos zeefdrukkerij. Een eindje verderop kun je het Alien Visitor Center bezoeken, een museum in de naam van het Barmhartige Aankondiging van het Ruimteschip Nobilis Yanthe (B.A.R.N.Y.). Naast dit museum vinden hier ook klankmeditaties (om 12 uur) en healings (20u) plaats tijdens het weekend. Een zeer perfecte locatie om jezelf van je brakheid te verlossen.

Te brak om te zoeken?

Wellicht denk je nu: “heel leuk zo’n lijst, maar ik ben echt te brak om te zoeken naar al deze plekken.” Geen zorgen, we’ve got your back. Bekijk de plattegrond van Down The Rabbit Hole. Hier kun je heel gemakkelijk alle bovenstaande locaties terugvinden.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel