Down the Rabbit Hole 2024 weerbericht: het zonnetje verjaagt de buien

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Het festivalseizoen is nu echt goed begonnen en dit weekend is het dan eindelijk weer tijd voor Down The Rabbit Hole 2024. Daarbij hoort natuurlijk ook een weerbericht. We kunnen ons opmaken voor een lekker zonnetje met af en toe een bui. Volgens Weeronline gaat het een lekker festivalweekend worden.

We zien dat het weer een bepalende factor is dit jaar. Dat is voor Down The Rabbit Hole 2024 in aanloop naar het festival ook het geval. Zo waren er parkeerplaatsen niet meer beschikbaar, moesten mensen met de shuttlebus vanuit Nijmegen en werd de K+R verplaatst. Gelukkig konden de parkeerplaatsen toch worden gebruikt, wat weer voor een bekende wachtrij zorgde. Tijdens het festival zal het weer zelf gelukkig minder een rol spelen.

Ondanks dat het festival op vrijdag begint, kijken we ook even naar de donderdag. Traditiegetrouw komen dan al veel festivalgangers aan en er worden op het strand barbecues ontstoken. In de ochtend en in het begin van de middag worden buien voorspeld, terwijl later juist weer het zonnetje er goed oor komt. Regenkleding voor het begin van de dag en zonnebrand voor het einde is zeker geen overbodige luxe. Een goed vooruitzicht voor onzeVrijdag 5 juli

 Verwachting: goed festivalweer
🌡 Temperatuur overdag: 18 graden
☔ Neerslag: 0,2 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui (voor in de avond), lange broek, dansschoenen
⛺ Nacht: 11 graden
🏆 Weercijfer: 8
🤧 Hooikoorts: matig
☀️ Zonkracht: 1

Een klein verfrissend buitje en voor de rest een lekkere licht zomerse dag. Dat kan haast niet beter. Overdag is een T-shirt heerlijk, in de avond heb je een trui nodig. Het kan flink afkoelen naar 11 graden. Dit betekent een beetje een frisse nacht, maar je wordt de volgende ochtend ook niet je tent uitgebrand. De vrijdag geeft het meeste last voor mensen met hooikoorts, maar die kans is niet heel groot. Met een kleine zonkracht is de zon niet verschroeiend, maar een beetje zonnebrand kan natuurlijk nooit kwaad.

Zaterdag 6 juli

 Verwachting: prima temperatuur, wel wat neerslag
🌡 Temperatuur overdag: 21 graden
☔ Neerslag: 2 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui (voor in de avond), lange broek, (waterdichte) dansschoenen, poncho
⛺ Nacht: 13 graden
🏆 Weercijfer: 7
🤧 Hooikoorts: weinig pollen in de lucht
☀️ Zonkracht: 2

Op papier is zaterdag de minste dag qua weer, maar met een 7 komen we alsnog goed weg. Toch is de poncho en waterdichte schoenen geen overbodige luxe, want als de 2 mm neerslag in een rap tempo valt, kan dat best even vervelend zijn. Met veel bewolking koelt het in de avond ook minder snel af, al voelt 14 graden nog wel koud aan in een T-shirt.

Zondag 7 juli

 Verwachting: goed festivalweer
🌡 Temperatuur overdag: 21 graden
☔ Neerslag: 0,5 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui (voor in de avond), lange broek, dansschoenen, pet, zonnebril
⛺ Nacht: 11 graden
🏆 Weercijfer: 9
🤧 Hooikoorts: matig
☀️ Zonkracht: 5

Weinig regen en een lekkere temperatuur, wat wil de Down The Rabbit Hole-ganger nog meer? Het weer krijgt dan ook een dikke negen en daarmee een euro als die dit rapport aan familie zou laten zien. Vergeet deze dag de zonnebrand zeker niet, want binnen 20 tot 40 minuten kan je al verbranden. Voor de rest staat niks een fantastisch festival weekend in de weg.