Is er een festival(tour) van Eminem op komst?

Gaan we the real Slim Shady weer eens live kunnen zien? Die kans zit er zeker in, want Eminem maakt zijn eerste optreden in vijf jaar tijd bekend.

We moeten Eminem al even missen in de concertzalen en op de festivalweides. Naast een paar optredens waarin hij een enkele hit speelde, zoals bij de MTV Video Music Awards en de Academy Awards, heeft Eminem het tourleven in de afgelopen jaren vermeden. Zijn laatste concertreeks stamt alweer uit 2019 (waarbij hij een passage op het jubilerende Pinkpop uiteindelijk links liet liggen). En de meest recente passage van de rapper in Nederland is nog ouder; in de zomer van 2018 trad hij op in het Nijmeegse Goffertpark.

De stilte lijkt nu doorbroken te worden. Eminem keert terug naar de plek van zijn laatste concert: Abu Dhabi. Als headliner van de zaterdagavond belooft hij een show van hoog tempo weg te geven op de Grand Prix. De wedstrijd vindt plaats in het eerste weekend van december. Ook Muse en Maroon 5 staan geprogrammeerd voor een optreden. Wordt dit een opwarmertje voor de festivalzomer van 2025?

Daar wijzen de geruchten in ieder geval wel op. Met een nieuwe tour zou Eminem een van de mogelijke headliners van Glastonbury 2025 worden, volgens The Independent. Hoewel de krant het festival om een reactie heeft gevraagd, is zijn komst niet bevestigd. Maar tel het nieuws over een nieuwe Eminem show op bij het recent uitgebrachte twaalfde album The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) en je komt vanzelf bij een nieuwe tour terecht. In de lead single ‘Houdini’ leent het raptalent bekende beats en songteksten uit zijn bekendste hits. Dus, guess who’s back?