Pinkpop
Tickets
17-19 juni 2022
Nederland
Landgraaf, Nederland

‘Eminem was oorspronkelijk de zondagafsluiter van Pinkpop 2019’

Eminem stond oorspronkelijk gepland als headliner voor de zondag van Pinkpop 2019, maar moest uiteindelijk afzeggen. Dit vertelt Rob Trommelen van Mojo Concerts, hoofdboeker van Pinkpop, in gesprek met Festileaks.

Woensdagmiddag onthulden Eric Corton en festivaldirecteur Jan Smeets tijdens de perspresentatie de volledige line-up van Pinkpop 2019. Daar werd onder meer bekend dat The Cure zich bij Mumford & Sons en Fleetwood Mac voegt als de derde headliner van het festival, met een speciaal afsluitend optreden van Armin van Buuren na afloop. Dit is niet altijd het plan geweest. Hoofdboeker Rob Trommelen zegt er het volgende over:

“We hadden onlangs nog een flinke tegenvaller. We hadden heel lang Eminem staan als headliner voor de zondag van de vijftigste editie. Hij zou op tour gaan door Europa met acht à twaalf shows. Toen kregen we pas half december te horen dat hij toch niet naar Europa zou komen; dan heb je een probleem. Je moet dan meteen aan de bak, want je bent eigenlijk al te laat: alles is al geboekt (grote artiesten staan al voor andere festivals vast, red.). Ter vergelijking: de headliners van afgelopen jaar (Foo Fighters, Bruno Mars en Pearl Jam), waren ten tijde van de editie van 2017 al zo goed als rond.”

In oktober vorig jaar maakte Eminem al bekend op tour te gaan door Australië en Nieuw Zeeland in het voorjaar van 2019. Naar aanleiding van die aankondiging begon de geruchtenmolen voor een potentiële aansluitende Europese tour tijdens de zomer met mogelijke festivalshows al op volle toeren te draaien.

Eminem

Of je hem nu kent als Marshall Bruce Mathers III of onder zijn artiestennamen Eminem of Slim Shady, het draait allemaal om dezelfde man. Met hits als ‘Lose Yourself’, ‘My Name Is’ en ‘The Monster’ staat de rapper al jarenlang aan de top.

De afgelopen jaren draaide de productie op volle toeren. De Amerikaan bracht in 2017 Revival uit, waarna afgelopen zomer wat onverwacht ook al het tiende studioalbum Kamikaze verscheen. In juli 2018 kwam de rapper nog voor een concert naar het Nijmeegse Goffertpark.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & Sons, The Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Zaterdag 16 maart start de kaartverkoop.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Pinkpop? Check in ons festivalrapport wat bezoekers aan de editie van vorig jaar ervan vonden. Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van de aankomende editie om alvast in te komen in de artiesten!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Dagkaarten vanaf €120. Combitickets vanaf €245. Kopen