Hullabaloo in 2025 twee volle dagen, bouwen toe naar weekender

Hullabaloo 2019
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Hullabaloo festival in Groningen wil in 2025 twee volle festivaldagen neerzetten. Het festival heeft in 2024 een camping en tweede festivaldag geïntroduceerd, met een halve capaciteit ten opzichte van de zaterdag. Volgend jaar wil het festival ook op de zondag een volle festivaldag neerzetten om uiteindelijk ook naar de vrijdag uit te breiden.

De tweede dag van Hullabaloo 2024 draaide dit jaar met halve capaciteit ten opzichte van de “volle” zaterdag. De zaterdag zag daarmee 30.000 bezoekers naar het Stadspark in Groningen komen, de zondag ‘slechts’ 15.000. Maar in 2025 wil de organisatie ook van de extra zondag een volle festivaldag maken.

Hulla-Island

In 2019, de eerste editie, kende Hullabaloo al twee festivaldagen. Na de corona-jaren, schaalde het festival weer iets terug. In de afgelopen twee jaar werd het festival enkel op de zaterdag georganiseerd. Dit jaar kwam daar gelukkig weer een extra dag en een camping bij. Bovendien werd het terrein voor de zaterdag uitgebreid. Een extra “Hulla-Island” gaf ruimte aan een vijfde stage en daarmee meer bezoekers én optredens. Op de zondag was dit veld gesloten.

Doorbouwen naar een weekender

Uiteindelijk wil het festival toebouwen naar nóg een extra dag, waarbij ook de vrijdag geprogrammeerd is. Ook de camping hopen ze dan tot maandagmiddag open te hebben, waarmee Hullabaloo een “echt” weekender festival zou worden. Of deze toekomstdroom uit gaat komen, en wanneer, is alleen nog onduidelijk.

Hullabaloo Logo

Hullabaloo 2025

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 6-7 september 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen