Komt het langverwachte nieuws van The Cure er dan eindelijk aan?

Photo: Ben Houdijk

The Cure heeft de website en socialmediakanalen aangepast. Fans hopen dat dit betekent dat nu eindelijk het langverwachte nieuws over hun nieuwe plaat, gevolgd door een nieuwe tour, er aan komt.

Het laatste album van The Cure is van maar liefst 16 jaar geleden: 4:13 Dream uit 2008. Al jarenlang zou het vervolg er aan komen: in 2019 zou het volgens frontman Robert Smith al klaar zijn geweest, later bleek het zelfs om drie albums te gaan, maar uitkomen deed het nooit.

In 2023 leek het er even op echt te gaan gebeuren, toen The Cure een nieuwsbrief afsloot met “nieuws is aanstaande”. Maar ook toen bleef het weer stil.

Een albumtitel is er al wel: Songs Of A Lost World wordt de veertiende langspeler van de band. Ook werd er tijdens liveshows in 2022 al een drietal nieuwe songs gespeeld. Maar verder is er weinig concreets.

Festivals

Tot nu dus weer. De avatars op alle social media channels zijn aangepast en ook thecure.com heeft een redesign gekregen. Gitarist Reeves Gabrels deelde bovendien de link naar de website, met de boodschap je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Fans hopen dat dit nu eindelijk de aankondiging van het nieuwe album wordt, dat er al zo lang aan zit te komen. En bij een nieuw album, hoort natuurlijk ook een nieuwe wereldtour. Een rondje Europese zomerfestivals ligt in de lijn der verwachting als er daadwerkelijk nieuwe muziek komt. Fingers crossed!