Pinkpop 2013 uitgesloten voor Iron Maiden

Iron Maiden Live Steve 2012

In de wandelgangen werd Iron Maiden de laatste tijd regelmatig in verband gebracht met Pinkpop 2013. Er moesten op Pinkpop immers meer gitaren klinken dan op de editie van 2012, aldus Jan Smeets. Nu de band op 25 juni 2013 acte de presence geeft in de Ziggo Dome te Amsterdam kan een streep door het Pinkpop-gerucht.

Zanger Bruce Dickinson zegt ontzettend uit te kijken naar het optreden in de nieuwe Amsterdamse poptempel. Hij belooft een gigantische nieuwe lichtshow, massa’s vuurwerk en allerlei andere zaken die de fans volgend jaar moeten aanspreken. De heavy metalband die al 37 jaar bestaat heeft inmiddels 15 studioalbums achter zijn naam.

Het blijft gissen naar de invulling van de laatste twee headlinerplekken van Pinkpop 2013. De namen van Depeche Mode, The Killers, Snow Patrol en Pearl Jam worden al een tijdje genoemd als kanshebbers. Tot op heden zijn hier echter nog geen duidelijke aanwijzingen voor te vinden.

Wellicht dat morgen belangrijk nieuws volgt nadat Depeche Mode en – in mindere mate – The Prodigy hun plannen voor het komende jaar bekend maken.

Green Day werd reeds aangekondigd als afsluiter van het festival. Voor een overzicht van alle geruchten en nieuwtjes omtrent Pinkpop 2013 verwijzen wij je door naar deze pagina.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen