Pinkpop update Jan Smeets: “We hebben een hele grote oude naam”

Pinkpop Art

Vanmorgen belde Giel Beelen met Jan Smeets in verband met de zelfbevestiging van Queens Of The Stone Age voor Pinkpop 2013. Uiteraard zag Giel de kans schoon wat andere geruchten te checken.

De zelfbevestiging van Troy Van Leeuwen van Queens Of The Stone Age heeft zelfs Jan Smeets verrast. Ook al zijn de onderhandelingen in een zeer ver gevorderd stadium, de deal moet nog officieel worden afgerond. Nu QOTSA spreekt van een bevestiging twijfelt ook Smeets er niet meer aan. Queens Of The Stone Age staat op Pinkpop 2013. Over de dag en het tijdstip is vooralsnog geen duidelijkheid.

De bevestiging van The Killers lijkt een formaliteit. De onderhandelingen verlopen volgens plan en het lijkt een kwestie van tijd voordat The Killers officieel wordt toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2013.

Giel vervolgde het telefoongesprek met navraag naar Skrillex. Het “ik ga, ik ga, uhhh….alles ziet er goed uit, laat ik het zo zeggen” van Smeets was voor Giel voldoende om in de boeking te geloven. Het lijkt er echter op dat de handtekeningen nog niet gezet zijn. Skrillex blijft voor dit moment dus enkel een gerucht.

“Nu draai je inderdaad echt door”, waren de woorden van Jan Smeets nadat een mogelijke boeking van The Rolling Stones werd nagetrokken. Smeets vervolgde het gesprek met misschien wel de meest interessante opmerking:

We zouden niet meer zo veel oude namen nemen. We gaan er maar één nemen, maar het is niet The Rolling Stones.

Het speculeren over de invulling hiervan mag dus weer losbarsten. Heeft Pinkpop Neil Young eindelijk te pakken? Verrast Smeets ons met The Who, Status Quo of Guns N’ Roses? Doelt hij wellicht op Iggy Pop of Bon Jovi?

Wie het weet die mag het zeggen…

Beluister het telefoongesprek tussen Giel Beelen en Jan Smeets hier. Voor een up-to-date overzicht met nieuws en geruchten over Pinkpop 2013 bekijk je deze pagina.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen