Queens of the Stone Age annuleert Lowlands 2024, Justice vervangt

Foto: Femke Valks / Festileaks

Verdrietig nieuws: headliner Queens of the Stone Age annuleert de volledige tournee. Daardoor zijn ook de headlineshows op zowel Lowlands als Pukkelpop 2024 van de baan. Voor Lowlands is direct een vervanger aangekondigd: Justice sluit nu af.

Geen koninklijk bezoek voor zowel Biddinghuizen als Kiewit: Queens of the Stone Age komt niet meer naar Lowlands 2024 en Pukkelpop 2024. Dit hing al een klein beetje in de lucht nadat de band alle shows voor de maand juli annuleerde, waaronder Electric Castle 2024 en Colours Of Ostrava 2024. Het herstel van Josh Homme duurt langer dan gehoopt, waardoor hij en zijn gezelschap deze zomer niet meer in actie komen in Europa. Hij moet op doktersorders in de Verenigde Staten blijven.

Vervanger

Lowlands kondigt direct een vervanger van formaat aan: Justice sluit nu de Alpha af. Zij waren eerder dit jaar headliner van Best Kept Secret 2024 en gaven daar de show van het weekend.

Voor Pukkelpop is nog geen vervanger bekend. Op de Scandinavische festivals oyafestivalen, Way Out West en Syd for Solen hebben ze Jack White gestrikt als vervanger voor Queens of the Stone Age.

Lowlands heeft het niet makkelijk met afzeggers deze editie. Naast headliner Queens of the Stone Age, waren The Smile, Denzel Curry en Maribou State onder de prominente afzeggers. Voor die eerste werd gisteren nog James Blake aangekondigd als vervanger, samen met zestien andere nieuwe namen. Later vandaag wordt het blokkenschema voor het festival gedeeld.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.