Jane’s Addiction cancelt tour, zanger verontschuldigt zich voor “onvergeeflijk gedrag”

Na een ruzie op het podium heeft Jane’s Addiction de tour geannuleerd. Frontman Perry Farrell heeft zich inmiddels verontschuldigd voor “onvergeeflijk gedrag”.

Voor het eerst in veertien jaar tourde de band weer in de bekende samenstelling met de originele gitarist Dave Navarro, inmiddels is de tour helaas vroegtijdig beëindigd. Tijdens een optreden in Boston besloot een geïrriteerde Perry Farrell, Dave Navarro een pak slaag te willen geven. Gelukkig werd Farrell op tijd tegengehouden, maar helaas heeft hij de tour hiermee wel de nek omgedraaid.

Navarro, Perkins en Avery hebben in een gezamenlijk statement op Instagram hun excuses aangeboden aan de fans, en voor het annuleren van de tour. “Vanwege een aanhoudend gedragsprobleem en de mentale gezondheidsproblemen van onze zanger Perry Farrell zijn we tot de conclusie gekomen dat we geen andere keuze hebben dan de huidige Amerikaanse tournee te staken.”

Ook Perry Farrell zelf heeft bij Rolling Stone van zich laten horen “Dit weekend is ongelooflijk moeilijk geweest en na de tijd en ruimte om te reflecteren, is het niet meer DNA terecht dat ik mijn excuses aanbied aan mijn bandleden, met name Dave Navarro, fans, familie en vrienden voor mijn acties tijdens de show van vrijdag.” Hieraan voegt de frontman toe “Helaas, resulteert mijn breekpunt in onvergeeflijk gedrag, en neem ik volledige verantwoordelijkheid voor de manier waarop ik heb besloten met de situatie om te gaan.”

Oorzaak

Wat de situatie precies betrof, en waarom hij uit zijn slof schoot geeft Farrell niet aan. Wel laat een bron aan Billboard weten dat Farrell zich realiseert te lang gewacht te hebben om zijn gezondheid te prioriteren. Zijn vermoeidheid en de impact hiervan op zijn fysieke en mentale gezondheid zijn schijnbaar groot.

Dit lijkt aan te sluiten op een statement op Instagram van Farrell’s vrouw, Etty Laur Farrell “Er was duidelijk veel spanning en vijandigheid tussen de leden… de magie die de band zo dynamisch maakte. Nou, het dynamiet was aangestoken. Perry’s frustratie nam toe, nacht na nacht, hij had het gevoel dat het volume op het podium extreem hard stond en zijn stem werd overstemd door de band. Perry had elke avond last van oorsuizen en keelpijn. Maar toen het publiek op de eerste rij begon te klagen aan Perry en hem uitschold dat de band te hard speelde en dat ze hem niet konden horen, verloor Perry het.”

De bandleden geven wat betreft een achterliggende reden enkel een hint naar mentale problemen. Ook laten zij weten “Onze bezorgdheid over zijn persoonlijke gezondheid en veiligheid, en ook die van onszelf, heeft ons geen andere keus gelaten. We hopen dat hij de hulp vindt die hij nodig heeft… We zien geen oplossing die een veilige omgeving op het podium zou garanderen of ons betrouwbaar in staat zou stellen om elke avond een geweldige prestatie te leveren.”