Best Kept Secret

Best Kept Secret Festival

Het Best Kept Secret Festival vindt sinds 2013 plaats op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Noord Brabant. Het driedaagse muziekfestival wordt georganiseerd door boekingskantoor Friendly Fire. In tegenstelling tot andere grote Europese festivals beperkt Best Kept Secret zich betreft programmering tot muziek. En dan liefst zo kwalitatief mogelijk. Dans en theater vind je op BKS dus niet terug. Wel kun je er eten, en hoe. De food line-up is misschien wel net zo krachtig als de muzikale omlijsting van het programma. Bezoekers kunnen hun hongerige magen bijvoorbeeld vullen met oesters, couscous, vegetarische kebab, een biologische kapsalon of een wereldse pulled-pork burger. Alles is goed en lekker, net zoals de acts op de affiche.

BKS verwende haar bezoekers gedurende de eerste vier edities met optredens van onder meer Alt-J, Sigur Ros, Arctic Monkeys, Interpol, Beck en Franz Ferdinand. Daarmee trekt het festival inmiddels 25.000 bezoekers. De acts werden tijdens de eerste edities verdeeld over vier podia. Tijdens de tweede editie op vijf. Het hoofdpodium is in de openlucht gebouwd op de zandvlakte langs het water. De andere podia liggen verspreid over de rest van het terrein en zijn – met uitzondering van het vierde podium – gehuisvest in tenten. De indeling van het terrein dat omringd is door bos en water is praktisch. Het is derhalve goed mogelijk om snel te switchen tussen podia zodat je geen enkele act hoeft te missen.

Sinds de 2014-editie betalen BKS bezoekers met een chip die is bevestigd aan het festivalbandje en vooraf opgeladen dient te worden. Het festival serveert bier en frisdrank in plastic statiegeldbekers met een waarde van € 1,50 per beker. Wanneer je de beker weer inlevert dan ontvang je het statiegeld als tegoed terug op je chip. Duurzaamheid staat daarmee hoog in het vaandel bij de organisatie van BKS. Dat is niet altijd even praktisch, want je loopt namelijk gedurende het gehele festival met een plastic beker op zak. De bezoekers krijgen er echter een uitermate schoon festivalterrein voor terug. Er ligt geen rotzooi op de grond. Dat is in vergelijking met andere grote festivals een uitermate comfortabel gegeven.

Comfort is ook het juiste woord voor het omschrijven van de camping en het bungalowpark. De indeling is geordend maar sfeervol. De paden zijn geasfalteerd. Het gras is groen en de bomen staan in bloei. Douchen kan niet alleen in de gebouwen die BKS speciaal voor het festival bouwt, maar ook in de standaard voorzieningen van de Beekse Bergen. Dat betekent dat je gebruikt maakt van luxe sanitair: dikke stralen met warm water. Al met al is BKS misschien niet het ideale festival voor de doorgewinterde rock ’n roller. Juist de muziekliefhebber die kwaliteit en comfort belangrijk vindt is hier op de juiste plek. BKS vervult daarmee een behoefte die toeneemt onder festival minnend Nederland en België.

Festileaks beschouwt Best Kept Secret samen met Pinkpop en Lowlands als de absolute top drie van de Nederlandse festivals. De redactie besteedt daarom maximale aandacht aan al het nieuws en geruchten rondom Best Kept Secret. Houd deze pagina in de gaten en ben als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Vergeet daarnaast niet onze app te downloaden in de App Store of de Google play Store. Ideaal om zelf ook snel een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door te geven! Dat kan overigens ook in ons Best Kept Secret 2017 Forum