Paul McCartney in Europa tijdens festivalseizoen 2016

Paul McCartney Roskilde 2015

Dine and Disco for Children in Need 2016 voegt Paul McCartney toe als headliner van de speciale avond op 25 juni. De bevestiging maakt duidelijk dat McCartney in Europa optredens geeft tijdens het festivalseizoen.

In een interview met BBC Radio 2 laat McCartney weten dat hij onmiddellijk instemde met het voorstel om een optreden voor het goede doel te geven. Het optreden van Paul McCartney zal plaats vinden in een pub met slechts 80 gelukkigen die via een veiling een ticket hebben kunnen kopen.

Festivals

Dine and Disco for Children in Need vindt plaats op 25 juni en dat is slechts twee weken na Pinkpop. Mocht de organisatie proberen om Paul McCartney binnen te halen, dan zou dat niet voor het eerst zijn. In 2013 zou Pinkpop ook geprobeerd hebben de Brit te boeken. Paul McCartney verkoos toen Bonnaroo boven een optreden in Landgraaf. Ook in 2015 wilde Jan Smeets de Brit graag boeken. Hoewel McCartney wel op Roskilde te vinden was, viste men op Pinkpop achter het net. Wie weet is dat komend jaar anders.

Dine and Disco for Children in Need 2016

Dine and Disco for Children in Need is een onderdeel van het goede doel Children in Need. Komend jaar zal de tiende en laatste editie van het evenement plaats vinden. Op 25 juni 2016 kunnen 80 winnaars van de veiling in The Mulberry Inn in Surrey heerlijk eten en zijn er speciale muzikale gasten, waaronder dus Paul McCartney.

De opbrengst van het evenement gaat naar kinderen in nood in het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen jaar werd er  door middel van diverse veilingen een bedrag van £5,925,716.44 opgehaald en vanochtend werd er twee miljoen pond opgehaald door de kaarten voor Dine and Children in Need te veilen. Alle informatie over Children in Need vind je op de website van BBC Radio 2