Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks
Lowlands User Story

Ik vond Michael op Lowlands

Het onmogelijke is me gelukt. De zoektocht naar de immer onvindbare Michael zit erop. Ik vond de grootste headliner van Lowlands.

Voor iedereen die geen idee heeft waar dit over gaat: op Lowlands zoekt iedereen naar Michael. Vroeger was dat Theo, maar die is blijkbaar inmiddels gevonden. Op Graspop heet Michael dan weer Timmy, op Rock Am Ring heet hij Helga en op Engelse festivals Alan. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat het meesters zijn in verstoppen. Waar je ook zit, hoe hard je ook roept… Ze blijven zich koest houden. 

Het gaat een beetje zoals op dit filmpje (en dan de hele dag door):

Ook ik en mijn vrienden zochten het hele weekend overal. Geen plekje bleef onbeschreeuwd. Iedere Dixie-deur hebben we geopend en iedere houtsnipper is omgedraaid. Geen spoor van Michael. Het enige smetje op een verder legendarisch festival.

Laatste kans

Op zondagavond was het tijd voor de traditionele struggle: alle spullen van de tent naar de auto krijgen. Mijn vriendin Megan besloot nog één keer alles op alles te zetten. Zo hard als ze kon schreeuwde ze… MICHAAAAAAEEL! De aller laatste kans. Nu of nooit.

Lowlands camping
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Wat er gebeurde heeft niemand ooit voor mogelijk gehouden. Michael REAGEERDE! De dude die heel rustig naast ons liep bleek Michael te zijn. Een gewoon mens van vlees en bloed. Iemand die ook gewoon zelf zijn spullen door de drek moest sleuren.

Hij haalde zelfs zijn ID kaart tevoorschijn om te bewijzen dat hij het toch echt was. Het perfecte festivalweekend was zowaar nog even een stukje geweldiger geworden! We wilden nog een foto maken, maar voordat we het wisten was hij alweer verdwenen in anonimiteit. 

Kunnen we ‘m volgend jaar weer opnieuw zoeken. Er is hoop!

About the author
Niels van Leuteren

Niels van Leuteren

2 Comments
Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Haha Megan,

    Dat was een kans van ong. 1 op 50.000!

    En ook was je toen heeel erg blij dat je -tussen de sjouwende menigte- geen bagage bij je had. Tot ergernis van de mensen om je heen.

    Haha

  • Dit is ongelooflijk. Wij zoeken Michael al sinds de middelbare school. We zijn inmiddels 30 en nog steeds is hij niet terecht.
    Het voelt bijna alsof jullie Michael van ons afgepakt hebben. Maar wij blijven geloven. Er moet genoeg Michael voor iedereen zijn.

Lowlands Programma
LL17 YouTube Playlist
LL17 Spotify Playlist