Advertisement

Nieuw album The xx lijkt dichtbij

The xx Band

Goed nieuws voor fans van The xx ! Het nieuwe album van de band lijkt namelijk heel dichtbij. Informatie rond het derde album van de Engelsen is al gelekt. Een gebruiker van Reddit kwam hierachter door goed te zoeken op Shazam.

Met een nieuw album lijken er ook festivalshows aan te komen. Naast een tour langs enkele zalen, zijn de eerste festivalshows al aangekondigd. De Zuid-Amerikaanse varianten van Lollapalooza konden The xx in september aankondigen als een van de headliners van de festivals.

Het nieuwe album: I See You

Screenshot album informatie The XX door Reddit-gebruiker days-of-candy
Screenshot album informatie The XX door Reddit-gebruiker days-of-candy

Het nieuwe album van The xx heet volgens de gelekte informatie I See You. Het derde album van het Engelse trio bevat twaalf nummers. Dat er nieuws onderweg was leek al duidelijk. The xx gaf sinds vorige week al korte voorproefjes van de nieuwe muziek weg op Spotify. In een playlist die gedeeld werd met fans staat een titel-, artiest- en albumloos nummer. De tracklist van het nieuwe album vind je hieronder:

  1. Brave For You
  2. Dangerous
  3. I Dare You
  4. Lips
  5. Naive
  6. On Hold
  7. Performance
  8. Replica
  9. Seasons Run
  10. Say Something Loving
  11. Test Me
  12. A Violent Noise

In 2014 gaf The xx al aan dat er werd gewerkt aan een nieuw album. Mede door het succesvolle soloproject van Jamie xx liet dat nog even op zich wachten. Nu lijkt er dan toch echt schot in de zaak te zitten en is een nieuw album niet meer ver weg.

Live primeur van ‘Performance’

Als deze setlist klopt dan kun je een van de nieuwe nummers van The xx al eens gehoord hebben. ‘Performance’ werd in april 2014 al live gespeeld tijdens een concert in Memphis, Amerika. Dit was een van de laatste concerten die het Britse trio gaf.