Het Lowlands-affiche is weer een naam rijker.  De Britse rockband Husky Loops bevestigt zichzelf voor een optreden in Biddinghuizen, zo valt af te lezen van hun tourschema.

De website Nieuweplaat spotte een klassieke zelfbevestiging: Husky Loops staat onder andere op Lowlands deze zomer. Een nauwere inspectie van het tourschema leert ons dat de band gepland staat voor een optreden op de Lowlands-zaterdag. Husky Loops wordt toegevoegd aan een indrukwekkende line-up met onder meer Mumford & Sons, Editors, The xxFirst Aid Kit, Bastille en London Grammar.

Met deze zelfbevestiging van Husky Loops lijkt een nieuw pakketje namen voor Lowlands niet ver weg meer.

Husky Loops

Pier Danio Forni, Pietro Garrone en Tommaso Medica vormen gezamenlijk Husky Loops. De muziek van Husky Loops laat zich soms wat moeilijk categoriseren, maar een stempel van rockband misstaat zeker niet. De Britse band komt pas net om de muzikale hoek kijken en bracht onlangs de debuut-EP Husky Loops uit. De bovenstaande video van hun single ‘Tempo’ is al helemaal gloednieuw: hij werd gisteren namelijk gelanceerd.

Lowlands 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Gefellowciteerd! Lowlands beleeft in 2017 haar 25e editie. Dat het een feest wordt om nooit te vergeten is een zekerheid. Wat te denken van The xx, Editors, Mumford & Sons, Moderat en Elbow? Maar dat is nog lang niet alles. Als we Eric van Eerdenburg mogen geloven, staan er ook nog wat vernieuwingen op stapel. De veldindeling, de soort tenten, maar ook de muzikale richting van het festival worden momenteel geëvalueerd. We kunnen niet wachten. Is het al Lowlands? Tickets zijn voor € 175,- (excl. servicekosten) te koop via de officiële website.