Advertisement

Graspop 2017-voorpret: Rammstein presenteert live-DVD

Rammstein-fans hoeven niet lang meer te wachten tot ze de Duitsers live gaan zien op Graspop. Om helemaal in de stemming te komen, komt de band nu vast met een live-DVD.

Als je er dit jaar bij bent op Graspop, dan heb je geluk. Het optreden op het Belgische festival is namelijk de enige show die Rammstein in de Benelux gaat geven. Extra reden om naar het optreden uit te kijken dus. De metalband doet daar nu nog een schepje bovenop met de concertregistratie.

Rammstein: Paris

Het concert dat Rammstein op dvd uitbrengt stamt al uit 2012. Toen stond de Duitse metalband in Palais Omnisports. Op de setlist vinden we natuurlijk alle grote hits zoals ‘Sonne’, ‘Du Hast’, ‘Engel’ en ‘Ich Will’. Uit de video’s die de band in aanloop naar de release postte, blijkt dat het een Rammstein-show zoals verwacht is. Verwacht veel vuurwerk, harde gitaren en een uitzinnig publiek. Je krijgt meteen zin in Graspop!

De concertregistratie is in maar liefst zes verschillende fysieke vormen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor de standaard DVD, maar ook Blue-Ray en CD-varianten zijn verkrijgbaar. Ook is er een Ltd. Metal Fan Edition uitgekomen. Meer informatie over de verschillende varianten vind je op de website van Rammstein.

Graspop 2017

Graspop
Foto: Dorien Goetschalckx

Graspop Metal Meeting is een begrip. Metalfans uit heel Europa zakken jaarlijks af naar het Belgische Dessel om hun favoriete bands in actie te zien. Het festival vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 18 juni. Met Rammstein, Deep Purple en Evanescence liggen de drie grootste headliners vast. Vorig jaar stonden onder meer Iron Maiden, Black Sabbath en Volbeat bovenaan het affiche, dat sinds 2014 welgeteld zes headliners kent. De kaartverkoop voor het festival is inmiddels al even onderweg. Voor een combiticket betaal je € 195,-. Dagkaarten haal je voor € 95,-.