Het lijkt erop dat we niet lang hoeven te wachten op nieuwe muziek van Muse. Op de Instagram-accounts van de band is te zien dat de heren opnieuw in de studio zijn.

View this post on Instagram

Back in the studio with Rich Costey.

A post shared by MUSE (@muse) on

Eerder dit jaar kwam de eerste single van de toekomstige plaat al uit, getiteld ‘Dig Down’. Het nieuwe album van het trio wordt in 2018 verwacht. Maar dat is niet alles. Frontman Matthey Bellamy liet A Journal of Musical Things weten dat het om een verzamelaarspakket gaat, met daarin langspeelplaten, oude ongepubliceerde demo’s, foto’s en een boek. Ook vertelde hij dat fans nog minstens drie nummers kunnen verwachten voordat het album wordt uitgebracht.

Wie weet komt het album nog precies op tijd uit voor het komende festivalseizoen en zien we de mannen van Muse volgend jaar weer terug in Nederland en/of België! Bellamy beloofde eerder dit jaar in een gesprek met Studio Brussel al aan de Belgische fans dat ze volgend jaar terug zouden keren.

Muse

Muse
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks
Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven albums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht. In 2015 stond de groep nog op Pinkpop en Rock Werchter.

DELEN
Amber
Student Media, Informatie & Communicatie. Verslaafd aan concerten, festivals en eigenlijk gewoon muziek in het algemeen. Favorieten: Kendrick Lamar, Muse, Arctic Monkeys, Anderson .Paak en The xx. Daarnaast trots lid van de nieuwsredactie en tevens mede-verantwoordelijk voor het Spotify-kanaal van Festileaks.