Pinkpop Classic terug met Toto als headliner

Pinkpop Logo Classic 2011

Na een jaar van afwezigheid keert Pinkpop Classic op veler verzoek terug. Voor deze vijfde editie zijn Toto, Big Country, Fisher-Z, Saga en Massada door de organisatie bevestigd.

Voor de doorstart van Pinkpop Classic is Jan Smeets afgeweken van het concept dat enkel bands worden geprogrammeerd die in het verleden ook op het grote Pinkpop stonden. Vorig jaar vond het evenement geen doorgang omdat de organisatie binnen dit concept geen sterk programma kon bieden. Door de koerswijziging hoopt Smeets nu voor eens en altijd terug te zijn met een jaarlijks terugkerende editie van Pinkpop Classic.

Dit jaar zal Massada het festival openen zoals ze dat ook op de legendarische tiende editie van Pinkpop deden. Het stokje wordt daarna overgenomen door de Canadese progrockers van Saga die in 1982 op Pinkpop stonden. Daarna is het de beurt aan de Britten van Fisher-Z die in Europa vooral bekend zijn geworden met hun hit ‘Marlies’ uit 1981. De tweede headliner van Pinkpop 1984 – Big Country – zal daarna hun met drie Grammy Awards beloonde debuutalbum ‘The Crossing’ ten gehore brengen.

Headliner voor de vijfde editie van Pinkpop Classic is Toto. Volgens Smeets een typische band die Pinkpop altijd al had willen programmeren. Door de conceptwijziging stond de deur naar Classic dit jaar voor de Amerikanen open.

Pinkpop Classic vindt plaats op 25 augustus. Aanvang 12.00 uur. Terrein open vanaf 11.00 uur. In tegenstelling tot eerdere berichten is de locatie ongewijzigd; Megaland Landgraaf.

Voorverkoop vanaf vrijdag 1 juni 2012 via Ticketservice

www.pinkpopclassic.nl