Dit vonden jullie van Toto op Bospop 2019

1116
Toto
TOTO's 40 Trips Around The Sun is due out Feb. 9.

Toto stond eigenlijk helemaal niet op het affiche van Bospop 2019. Na de afzegging van Snow Patrol werd de band bekend gemaakt als vervanger. Dus nu de vraag, wat vonden de festivalgangers van deze vervanger?

Nog geen maand geleden viel Snow Patrol weg van het affiche en kwam Toto er als vervanger bij. Ondanks deze late bekendmaking, lopen veel mensen rond op het festival met een Toto shirt. Wij vroegen een paar fans of zij speciaal nog een ticket hebben gekocht voor Toto en wat zij verwachten van de show. Zijn deze verwachtingen vervuld? Gaat het ook zo los op North Sea Jazz vandaag? Dat zoeken we uit op op social media, want daar ging het los na de show.

”Live net als de plaat, maar dan beter”

Maurice (54) gaat al sinds 2007 elk jaar naar Bospop. Er was geen twijfel mogelijk toen het nieuws zijn oren bereikte dat Snow Patrol niet kwam en Toto daarmee de vrijdagavond afsloot: dit wordt geweldig. Maurice verwacht veel van de show “Toto is een technisch hoogstandje. Ze spelen de nummers live net zoals op de plaat alleen dan beter en met extra’s.” Het is voor Maurice niet de eerste keer dat hij Toto live ziet. Hij is namelijk al lang fan. ”Ik heb Toto leren kennen via de radio in 1978, toen draaiden ze Hold The Line.”

”Mijn vriendin kocht dit ticket speciaal voor mijn verjaardag”

Deze jonge Toto-fan kent de band ook van de radio, maar dan wel van een andere ‘radiozender’. Ernst-Jan (22) raakte verliefd op de band toen hij Hold The Line hoorde via de radio van het computerspel Grand Theft Auto: San Andreas. ”Ik keek vorige week of Toto eigenlijk nog wel live speelden, toen zag ik dat ze op Bospop kwamen.” Zijn vriendin kocht speciaal voor zijn verjaardag het dagticket voor de vrijdag. ”Ik kende Bospop helemaal niet. Het is een leuk festival en ik vind het geweldig dat ik Toto op dit podium mag zien vanavond.” Voor Ernst-Jan is het de eerste keer dat hij de band ziet. Toen wij hem vroegen of Toto het nummer van zijn t-shirt wel ging spelen zei hij: ”Ze moeten wel!”

En op social media? ”Toto was geweldig”

View this post on Instagram

Toto was GEWELDIG ??? #bospop #bospop2019 #campinglife

A post shared by Psynun (@nathalie_psynun) on

Al vroeg in de show, als tweede nummer, was het wereldberoemde pianodeuntje van Hold The Line te horen. Hiermee pakte Toto het publiek van Bospop meteen in het begin in, een knallende manier om de show te beginnen!

”Now it’s time for that song”

Met de zin ”Now it’s time for that song” kondigde frontman Steve Lukather dé hit van Toto aan: Africa. Zoals Ernst-Jan al zei: ”Ze moeten wel!” En ze deden het, tot lovende reacties van de bezoekers.

”Toto, what a great band this is!!!!!”

De verwachtingen van Maurice en Ernst-Jan werden ook bij de rest van de bezoekers in Weert duidelijk vervuld. Op social media zijn de reacties lovend over de show van de heren. Ze geven inderdaad net iets extra’s tijdens de live show.

Een onvergetelijke show

Het was dus een show die we niet snel gaan vergeten. En hoe kan je dat beter uitleggen dan met de teksten van de band zelf: ‘I Will Remember’.

Ben jij aanwezig op Bospop 2019?

Ben jij op Bospop dit jaar? en hoe vind je het? Laat je stem hier achter en dan maken wij in september de balans op. Dan worden de Festileaks Festival Awards uitgereikt en worden de tofste festivals van afgelopen seizoen in het zonnetje gezet.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”bospop”]

Bospop 2019

Bospop
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Bospop 2019 vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Weert. Het festivalterrein bestaat uit twee podia, een gezellige camping, een 24-uurstent, de Café Area en een sfeervolle festivalmarkt. Dit jaar staan onder andere Sting, Toto, Skunk Anansie en Level 42 op de Weertse bodem. Check de website van het festival voor meer informatie. Via dit kanaal kun je ook je tickets kopen.

Benieuwd wat de bezoekers van de 2018-editie vonden? Lees er alles over in het Festivalrapport.

Avatar
Communicatie student aan de Fontys Economische Hogenschool te Tilburg. Graag bezig met grafisch ontwerp, fotografie, en schrijven. Daarnaast ben ik fanatiek muzikant en muziek fanaat. Luister graag naar 60s-70s-80s, ben niet vies van een potje metal maar weet wanneer ik mijn rust moet pakken. Bij mij thuis spint er vrijwel altijd vinyl, voornamelijk Biffy Clyro!