Beluister Daft Punk’s ‘Get Lucky’

Daft Punk Random Access Memories

Een teaser van ‘Get Lucky’ welke afgelopen weekend op het Amerikaanse Coachella Festival werd getoond zorgde wederom voor wilde speculaties. Voor zover het nog niet het geval was nam de gekte rondom Daft Punk absurde vormen aan.

Na de officiële bekendmaking van de release van ‘Random Access Memory’ bleef het lange tijd stil vanuit de ruimte. Slecht een miniteaser van ‘Get Lucky’ bereikte onlangs de aarde. Een strategie waarmee de robots van te voren wisten wat ze teweeg zouden brengen. Absolute gekte!

Een optreden op SXSW, een verrassingsoptreden op Coachella, zogenaamde albumleaks; all part of the game, maar de bron was nimmer ‘out of space’. Zelfs de aangekondigde releaseparty op een countryshow in Wee Waa is pas een feit nadat het werkelijk heeft plaatsgevonden. Een Twitteraar sprak onlangs sarcastisch maar treffend: “Daft Punk treedt op tijdens geheim event, niemand weet ervan, slechts zij zelf.”

Dit weekend kwam echter weer officieel schot in de zaak. Naast bekendmaking van de collaboratie met The Strokes’ Julian Casablancas, Animal Collective’s Panda Bear, Paul Williams, Giorgio Moroder, DJ Falcon, Chilly Gonzales, Todd Edwards, Pharrell Williams en Nile Rodgers is de eerste airplay van de eerste single ‘Get Lucky’ inmiddels een feit. Zo was ‘Get Lucky’ al op Studio Brussel en 3FM te horen. Hieronder de volledige versie, met het risico dat hij ieder moment van Youtube wordt verwijderd.

Pharrell Williams vertelt lyrisch over de samenwerking met de robots. Dat belooft wat!

Kortom; de aftrap heeft definitief plaatsgevonden. We houden je uiteraard op de hoogte van het verloop van deze spannende serie.