Win: 2 x 2 tickets voor Sziget, EXIT en Balaton Pre-party in Melkweg Amsterdam

Sziget Festival Crowd 2012

Donderdag 23 mei zullen het Servische festival EXIT en de Hongaarse festivals Sziget en Balaton Sound een gezamenlijke pre-party geven in de Amsterdamse Melkweg. Op de pre-party staan enkele buitenlandse gasten en vier Nederlandse acts waaronder twee acts voor Sziget die nog niet eerder waren bekendgemaakt.

Nadat om 20.00 uur de deuren van de Melkweg opengaan, verzorgt Sziget het eerste gedeelte van de avond. Hierbij zullen de Nederlandse bands Daily Bread en Splendid optreden. De Haagse band Splendid brengt popmuziek met een rocksteady vleugje reggae, soul en rock. De dag erna komt hun nieuwe plaat uit en de pre-party is één van de eerste kansen om nieuw materiaal te horen. 3FM Serious Talent Daily Bread is niet alleen genomineerd voor een 3FM Award in de categorie ‘Best Artist Alternative’, maar heeft ook net te horen gekregen dat twee tracks van hun nieuwe album ‘Iterum’ gebruikt zullen worden in een bekende Amerikaans soapserie.

Het programma vervolgt met Baskerville live. De heren uit Haarlem treden komende zomer op tijdens Balaton Sound, het festival aan het Balatonmeer dat begin dit jaar bij de European Festival Awards de award voor ‘Best Medium-Sized Festival’ in de wacht sleepte. Dit jaar vindt het festival plaats van 11 tot en met 14 juli. Baskerville stond in 2010 en 2011 op Sziget en het afgelopen jaar op EXIT, op het podium dat voor een avond gehost werd door BMKLTSCH Records. Deze avond was zo succesvol dat het Boemklatsch DJ-collectief ook komt spelen op de gecombineerde pre-party als onderdeel van de inbreng van EXIT. De overige inbreng van EXIT bestaat uit een act gepresenteerd door het bass-platform Cable. Na de succesvolle clubavonden in de Amsterdamse Melkweg zullen zij net als BMKLTSCH Records vorig jaar een nacht een podium hosten op het EXIT Festival. Welke act door Cable naar de pre-party wordt afgevaardigd, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Tot slot, om de avond te voorzien van een extra Hongaars/Balkan tintje, zal er ook een optreden zijn van de Hongaarse Balkangroep Goulasch Exotica.

Voor meer informatie en tickets voor zowel de festivals als de pre-party:
http://www.festival.travel | http://www.szigetfestival.nl | http://www.balatonsound.nl | http://www.exitfest.nl

De gecombineerde pre-party wordt georganiseerd door Festival Travel, de Nederlandse partner voor reizen en promotie van alle drie de festivals, in samenwerking met de Melkweg. De zaal (The Max) zal donderdag 23 mei opengaan om 20.00 uur en het eerste optreden begint om 20.30 uur. Tickets kosten in de voorverkoop €12,50 (excl. lidmaatschap Melkweg) en aan de deur €15 (excl. lidmaatschap Melkweg). Echter, neem deel aan onze winactie en maak kans op gratis voorpret!

WIN WIN WIN WIN WIN WIN!

Namens de organisatie mag Festileaks 2 x 2 tickets weggeven voor dit evenement. Wat moet je doen?

Deze actie is inmiddels helaas verlopen.