Advertisement

8 redenen om mee te gaan met de Festileaks Festivalvakantie

Pohoda Sunset
Photo: Michal Augustini

Ben je nog steeds aan het twijfelen of je al dan niet mee gaat op de Festileaks Festivalvakantie? Hoog tijd om 8 redenen op te sommen die jouw over de streep trekken. Is dit iets voor jou? Ga meteen naar beneden en druk op die button. Nog aan het twijfelen? Lees dan aandachtig dit artikel en druk alsnog op die blauwe knop.

Nog niet op de hoogte? Festileaks organiseert volgend jaar een festivalvakantie. Deze reis neemt je mee naar twee bucketlist-festivals: Electric Castle in Roemenië en Pohoda in Slowakije. Daarnaast staan er nog een heleboel andere leuke dingen op de planning (waarover later meer). Tickets zijn nu te koop. Kaartjes kun je kopen via onderstaande knop. Lees hier meer over de festivalvakantie.

1. Twee voor de prijs van één met Pohoda en Electric Castle

Foto: Electric Castle 2017

Zoals we al eerder zeiden, nemen we jullie mee naar twee bucketlist-festivals. Zo houden we een stop op Pohoda Festival en op Electric Castle. Normaal moet je twee aparte tickets kopen maar nu ga je gewoon in één keer naar beide festivals. Zalig toch? Wist je trouwens dat Phoda een ‘independent’ festival is met daardoor een unieke sfeer. Daarnaast kun je op Electric Castle genieten van overheerlijk eten, prachtige Visuals en betoverende kunst. Kortom één van de mooiste festivals in de wereld.

2. Meer zielen meer vreugd

Het leuke aan deze festivalvakantie is dat je samen met je festivalsquad kan gaan reizen maar je kan je ook alleen inschrijven. In een bus met 50 mensen, festivaljunkies, is het haast onmogelijk om geen nieuwe vrienden te maken. Iedereen deelt dezelfde liefde en passie. Moeilijk gaat het niet worden. Wil je toch al wat mensen leren kennen voor je op de bus stapt? Geen paniek. Check snel ons Forum en laat daar weten dat je meegaat. Daarnaast kun je je al aanmelden voor het Facebook-evenement.

3. Gezelligheid eerst

‘s Ochtends beginnen ze de festivaldag met vrolijke muziek. Een bandje dat ‘s morgens met een karretje over het festival gaat is geen aardigheid. Of een straattheater dat met grote poppen, die gezellig meedeinen op de muziek. Op de eerste avond van Pohoda komen er zelfs een aantal volkszangeressen die allemaal Slowaakse nummers zingen. Dit zorgt dan weer voor een groot volksfeest. Daarnaast is er nog een hele boel gezelligheid.

4. Duurzaam relaxen op Pohoda

Definitie van vakantie is toch wel relaxen en ontspannen thuis komen, niet? Dat kan op Pohoda! Zo is er genoeg ruimte om te dansen, sta je niet opeengepropt met amper ruimte om te dansen. Daarnaast is er ook een overvloed aan randanimanite. Een ballonvaart of een reuzenrat voor een mooi overzicht over het festivalterrein. Naast het relaxen hoef je je ook geen zorgen te maken over het milieu. Hardcups met 2 euro statiegeld én een handig haakje (voor aan je riem of tas). Ook wordt afval omgezet in compost. Niet voor niets dat Pohoda in 2019 gaat lopen met de Festival Award voor ‘Duurzaamheid’.

5. Prachtige affiches

Photo: Kerry Brown

Alleen maar hits. Met andere woorden tijd voor de affiches. Electric Castle heeft zijn headliners al beet. Zo staan onder meer Gorillaz, Twenty One Piltos en Deftones op het festival in Roemenië. Ook de organisatie van Pohoda zit niet stil. In Slowakije krijgen we onder andere Nick Cave & The Bad Seeds, Black Pumas en The Libertines te zien. Deze acts zijn nog maar een deeltje van die geweldige poster. Binnenkort wordt die alleen maar groter en groter. Ben je benieuwd naar welke acts nog kanshebbers zijn tijdens onze vakantie? Check dan snel het geruchtenoverzicht.

6. Heerlijke Food-Line up

Naast een poster vol hits is er ook nog een heerlijke food-line up. Voor ieder wat wils. De echte kaaskoppen kunnen terecht bij Raclette Caravane. Hier bewijzen ze dat kaas echt overal op kan. You name it, they’ve got it. Daarnaast kun je de Hongaarse donut uitproberen. Of de Italiaanse bitterballen zijn ook de moeite waard. Wist je dat Electric Castle in 2018 de Festival Award kreeg voor ‘Beste Eten & Drinken’?

7. Citytrip naar Boedapest

Yep tussen het festivallen door, plannen we ook een kleine tussenstop in Boedapest. In de hoofdstad van Hongarije maken we even tijd om helemaal tot rust te komen. Lekkere (goedkope) drankjes, ontspannen in Széchenyi, het grootse en bekendste badhuis van de stad. Daarnaast zijn er ook veel culturele bezienswaardigheden, ondermeer het parlementsgebouw. Of bootje varen op de Donau. Vervelen gaan we zeker niet doen in Hongarije.

8. Festileaks familie

Photo: Kamiel Scholten

Last but not least: de Festileaks-familie. Eens je in deze bende beland, kom je ons overal en op elk festival tegen. Een community van vrijwilligers, bezoekers en volgers van ons platform die de liefde voor festivals en alles daar omheen deelt. Een familie die mensen op festivals verbindt, verhalen met elkaar deelt en het unieke van het leven met elkaar wil meemaken. Wie wil daar nou geen onderdeel van zijn?

Ga met ons mee op festivalvakantie.

Festileaks Festivalvakantie 2022

Festivalvakantie 2022

Wil jij ook graag festivals ontdekken in het buitenland, maar is het moeilijk om je vrienden te overtuigen om dat eind te reizen? Met dat probleem rekenen we nu af. Festileaks organiseert in juli 2022 een ‘festivalvakantie’: een groepsreis voor festivalfanaten van 6 tot en met 19 juli, per bus. De reis voert naar twee bucketlistfestivals: Pohoda (Slowakije) en Electric Castle (Roemenië), met een tussenstop in Boedapest. Dat betekent dat in ieder geval Nick Cave, Gorillaz, Twenty One Pilots, The Libertines, Metronomy, Deftones en Wolf Alice al op de muzikale gastenlijst staan. En jij kan er ook bij zijn!

Compleet verzorgde trip

Vanaf het moment dat je de Festileaks-bus in Utrecht instapt, regelen wij de trip helemaal voor je. Dit doen we samen met onze partner Festival Travel, die al jarenlange ervaring heeft met (festival)reizen. Samen zorgen we dat je veilig op de festivals belandt en daar een plek hebt om je (eigen) tentje op te zetten, uiteraard tussen je mede-reizigers a.k.a. nieuwe beste vrienden in spe. Ook doen we ons best om een aantal extra’s te fiksen op de festivals voor jullie als ultieme festivalfans.

In Boedapest regelen wij een slaapplek en een programma met toffe activiteiten, maar natuurlijk mag je ook op eigen houtje de stad verkennen. Dit geldt uiteraard voor de hele trip: haak aan bij de groep waar je wil, maar doe ook zeker lekker je eigen ding. Je kunt je daarom gerust alleen opgeven, maar ook met een groep kaarten kopen. Gezellig wordt het sowieso.

Tickets zijn vanaf nú te reserveren via de Festivalvakantie-pagina. Hier vind je ook extra informatie. De officiële kaartverkoop start op 1 november 2021, maar wie zich nu al registreert krijgt voorrang én 25 euro korting op het ticket. Er is plek voor maximaal 50 deelnemers, dus wees er snel bij. Meer informatie vind je op onze speciale Festivalvakantie-pagina.