Zestig procent Britse jongeren kan festival niet betalen

Glastonbury front

In Groot-Brittannië spendeerden ze vorig jaar zo gemiddeld 500 euro aan festivals. Mede door deze hoge kosten zegt zestig procent van de Britse jongeren tussen 18 en 25 jaar een bezoek aan een festival in Groot-Brittannië niet te kunnen betalen.

Waar gaat dat geld dan gemiddeld genomen aan op? Zo’n 120 euro ging naar het toegangsticket, eten en drinken kost ze zo’n 95 euro. Kampeermateriaal 85 euro, 61 euro om er te komen en, jawel hoor, zo’n 59 euro gaat naar regenkleding. Mooi weer garantie heb je nu eenmaal niet in Groot-Brittannië.

Om het gehele plaatje nog treuriger te maken, de gemiddelde leeftijd van de festivalganger is Groot-Brittannië is 36 jaar. Ja je leest het goed: 36 jaar! De gemiddelde leeftijd op de populairste Britse festivals:

1) T In The Park – 37 jaar zeven maanden
2) Glastonbury – 36 jaar acht maanden
3) Isle of Wight – 36 jaar één maand
4) Reading and Leeds – 35 jaar acht maanden

Maar ze zijn in goed gezelschap, de gemiddelde leeftijd van de artiesten die de headline spot hebben zijn gemiddeld drie jaar ouder, namelijk 39 jaar. Onlangs sprak Foals zich hierover al eens uit, dat de organisatie best eens wat lef mogen kiezen door een jongere band als headliner te kiezen. Zo staan ze zelf op de headline spot voor Latitude Festival dit jaar. Het onderzoek werd overigens gehouden door MSN in Groot-Brittannië en gepubliceerd op Gigwise.