Holiday Tickets voor de camping van Solar Weekend Festival uitverkocht

Solar Weekend Festival 2012

Evenals voorgaande jaren zijn de Holiday Tickets, die toegang geven tot een heel weekend festival en strandcamping, voor Solar Weekend Festival 2013 ruim van te voren uitverkocht. Wel zijn er nog dag- en weekendtickets te koop voor het creatieve cross-over festival. Daarnaast hebben kampeerders dit jaar de mogelijkheid om een dagje langer te genieten van de Solar strandcamping. Twee volle festivaldagen en vier prachtnachten op 1, 2, 3 en 4 augustus aan de Maasplassen in Roermond.

Dit jaar opent Solar Weekend Festival voor het eerst de deuren van de Solar strandcamping op donderdag. Een beperkt aantal kampeerders krijgen de mogelijkheid om voor €20,- een Priority Ticket te kopen en zo hun Solar Weekend te verlengen. Hierdoor krijgen de bezoekers de kans om een campingdag en -nacht langer te genieten van het ultieme vakantiegevoel waar de Solar strandcamping al jaren om bekend staat. Kampvuur met gitaarmuziek langs het water, worstjes en marshmallows op de barbecues, spelen in de speeltuin, een lezing van kunstenaar Dadara en andere creatieve en interactie activiteiten zijn dit jaar te vinden op deze extra campingdag.

Solar Weekend Festival is al jaren gevestigd aan de Maasplassen in Roermond. Het knusse, groene terrein rondom de grote recreatieplas geeft ruimte aan maar liefst 27.000 festivalbezoekers en 14.000 campingbezoekers. Om meer festivalbezoekers een overnachting te bieden, boort het meerdaagse festival voor het eerst de communitywebsite Couchsurfing aan voor het vinden van extra slaapplekken. Via couchsurfing kunnen mensen uit Roermond hun bank voor een nachtje, of twee, ter beschikking stellen aan andere festivalgangers. Geïnteresseerde buren in Roermond die hun bank ter beschikking willen stellen of festivalbezoekers die op zoek zijn naar een bank kunnen zich opgeven via de website www.couchsurfing.com.

Solar Weekend Festival staat bekend om haar gevarieerde, brede muziekprogramma. Van vrolijke jazzmuziek tot diepe techno en betoverend klassiek tot energieke hip-hop. Groot talent uit alle hoeken, zoals Goldfish, Staygold, The Opposites en Jeff Mills maar ook doorbrekende bands houden je twee dagen lang aan het dansen. Voor ieder wat wils met ruimte om je te laten verrassen en op onderzoek uit te gaan naar nieuwe muziekstromingen of ontdekkingen. Dit is pas een greep uit de gehele programmering, kijk voor meer op www.solarweekend.com.

Naast een muzikale line-up, biedt Solar Weekend Festival ook een uitgebreide line-up van het creatieve programma. Het thema van dit jaar is ‘Het Experiment’ en bezoekers worden op een ware experimentele ontdekkingsreis genomen. Meer dan 125 verschillende projecten van collectieven en creatieven, zoals afgestudeerden van Design Academy, de HKU, Willem de Kooning en Toneelschool, maar ook mensen die in het dagelijks leven hele andere dingen doen, laten hun kunsten zien op het festival.

Tickets voor Solar Weekend Festival De Holiday Tickets en CJP Tickets voor de Solar strandcamping zijn volledig uitverkocht. Bezoekers met deze tickets hebben de mogelijkheid om voor €20 extra een Priority Ticket te kopen en vanaf donderdag 14:00 uur hun tentje op de camping op te zetten. De dag- en weekendtickets voor het festival zijn nog wel verkrijgbaar voor respectievelijk €49,- en €75,- (excl. fee). Solar Weekend Festival is op zaterdag en zondag open van 11:01 tot 22:59 uur. Bezoekers met een dag- of weekendticket hebben de hele zaterdag en/of zondag toegang tot het festivalterrein. Deze kaarten zijn te koop op www.solarweekend.com.

Solar Logo

Solar 2023

Locatie
Nederland
Roermond, Nederland
Datum 3-6 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Dagkaarten vanaf €63.5. Combitickets vanaf €108.5. Kopen