Uitverkocht Solar maakt volledige line-up bekend

1706
Solarletters-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Solar Weekend 2021 heeft zojuist de complete line-up bekendgemaakt. Onder meer De Staat, Typhoon, Chris Liebing en Snollebollekes reizen de zomer af naar het festival in Roermond.

Na twee jaar is Solar eindelijk weer terug. Als eerste meerdaagse festival op Nederlandse bodem dat plaatsvindt sinds de coronacrisis. Van 29 juli t/m 1 augustus kun je op Solar genieten van optredens van onder andere Kraantje Pappie, The Dirty Daddies en Marcel Dettmann. De volledige line-up van Solar vind je hieronder:

 • Bart Skils
 • Benny Rodrigues
 • Berry & Toobs (live)
 • Big Benny
 • Billy The Kit
 • Bryan MG (live)
 • Cellini
 • Chris Liebing
 • Dana Montana
 • De Staat
 • Deepend
 • Donnie & Joost XL
 • Dopebwoy (live)
 • FeestDjRuud
 • Funkerman
 • Housequake
 • Irwan
 • Joyhouser
 • Camping Kitsch Club Soundsystem
 • Kraantje Pappie
 • La Fuente
 • Latifah (live)
 • Lucas & Steve
 • Luuk van Dijk
 • Marcel Dettmann
 • Mr. Belt & Wezol
 • Nicole Moudaber
 • NightVision by Broederliefde (live)
 • Pan-Pot
 • Paul Elstak (live)
 • Poke (live)
 • Rapper Sjors
 • Raywell & Ron Simpson
 • Recondite (live)
 • ROD
 • Saaff (live)
 • Snelle & de Lieve Jongens Band
 • Snollebollekes
 • The Dirty Daddies
 • Typhoon
 • Waxfiend
 • Wouter S
 • Yves Deruyter
 • Zanger Rinus
 • 2Dirty
 • Ahl Iver
 • Alamaison & Sunny
 • Benny Disko
 • Calico Jack Soundsystem
 • Daisy
 • Detlet Soundsystem
 • Devarsity
 • Disco Danny
 • Disco Tropicana dj team
 • Djoevenile
 • Donny Summer
 • Feest Dj Lucki Luc
 • Fonk & Alecto
 • FRNKIE
 • FS Green
 • Girlpower
 • Green Tree
 • Hayder Six
 • Hush & Sleep
 • JP
 • Kafir
 • Kim Kaos
 • Koos Groenendijl
 • Lady Saxalott
 • Lockar
 • MC JR
 • MC Lentini
 • MC Robbie Rise
 • Merijn, Daan & Tom
 • Mooikaap Maikel & Yung Petsi
 • Mr Nice Guy
 • Nothing But Funk
 • Omdat Het Kan Soundsystem
 • Orkest Alleen
 • Otto Wunderbar
 • Peter van Praag
 • Ray Escobar vs. Caribbean Ray
 • Robin Roxette
 • Roger Brouwn
 • Romy Janssen
 • Ronny Retro
 • Sidney Schmeltz
 • Simulfas
 • SoJuJu & Julian Jermain
 • Steff Da Campo
 • Størm
 • STV-Visuals
 • Sunday Feest Service
 • Tim Tesley
 • Tobias Prins
 • Vico Valesco
 • West & Hill
 • Wine Slow DJ Team
 • Young Alxndr
 • Yung Feurich
 • Zanger Kafke

Zoals we van Solar gewend zijn, komt het festival ook dit jaar met een enorm diverse line-up. Of je nou een rocker of een raver bent, van hiphop houdt of het liefst heel het jaar door Carnaval viert, op Solar kan het allemaal! Op donderdag 29 juli gaat Solar van start op de camping. Met verschillende spellen, een 72-uurs Silent Disco en creatieve activiteiten. Creativiteit staat in ieder geval centraal op Solar.

Uitverkocht

Solar is al lang en breed uitverkocht. De verkoop startte op 2 april en twee weken later was er geen ticket voor het festival meer te verkrijgen. Festivalgangers die hebben gekozen om enkel een aanbetaling te doen, kunnen van 1 t/m 5 juli het restbedrag betalen. De ticketkopers krijgen hierover nog bericht van de organisatie. Eventuele tickets waar het restbedrag niet van wordt betaald gaan later weer in de verkoop. De bezoekers dienen, naast hun toegangsticket, ook een negatieve testuitslag, herstelbewijs of vaccinatiebewijs mee te nemen.

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakte De Staat zomer weer een rondje langs de festivalvelden. De band speelde onder meer op PaaspopDauwpop, Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross. Ook was de band headliner op Lowlands.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Solar Weekend 2021

Mainstage-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Het Solar Weekend Festival wordt sinds 2005 jaarlijks georganiseerd bij recreatiegebied De Weerd in Roermond. Solar is het creatiefste festival van Nederland. Jaarlijks bouwen 800 creatievelingen en kunstenaars mee aan het festival. Ook op muzikaal gebied is er veel te zien. Live-acts wisselen grote DJ’s uit de House- en Technoscene af. Ook staat de complete frontlinie aan hiphop en urban geprogrammeerd op het festival. Artiesten als Ronnie Flex en Broederliefde stonden al op de line-up. Dit jaar zullen onder meer De Staat, Typhoon, Marcel Dettmann en Donnie & Joost XL te zien zijn op het Limburgse festival.

 • Locatie: De Maasplassen in Roermond
 • Datum: 29 juli t/m 1 augustus
 • Tickets: 4 Day Holiday Ticket (incl. camping): UITVERKOCHT
  3 Day Holiday Ticket (incl. camping): UITVERKOCHT
  Weekend Ticket (excl. camping): UITVERKOCHT
 • Meer informatie vind je terug op de officiële webiste.
Onderdeel van het Visual & Design team en de nieuwsredactie. Ik luister graag naar Amelie Lens, Architects, Fresku, Sofi Tukker, Editors, Frans Bauer, Wies, The National en nog wat bands. Ik houd van Carnaval.