Glastonbury’s geruchtenmolen komt op gang met onder andere Led Zeppelin

Led Zeppelin Band

De kruitdampen van afgelopen festivalseizoen beginnen langzaam op te trekken en de geruchtenmolen voor 2014 begint zijn draai vinden. Onder andere Led Zeppelin, David Bowie, Elbow en Dolly Parton worden genoemd als kanshebber voor het Engelse Glastonbury Festival van volgend jaar.

De Engelse festivalsite efestivals heeft de eerste lijst met geruchten online gezet voor het Britse festival. Daar worden naast Led Zeppelin, David Bowie, Elbow en Dolly Parton ook  AC/DC, Oasis, Adele, Prince, Daft Punk, Arcade Fire en Rihanna genoemd als mogelijke kandidaten.

Of deze geruchten enige realiteitszin hebben valt te betwijfelen. Een groot deel van deze namen heeft al in tijden geen optreden meer gegeven of is zelfs als band niet meer bij elkaar. Het lijstje lijkt daarom meer op een opeenstapeling van wensen dan reële geruchten. Het gerucht betreffende Led Zeppelin lijkt vooral gevoed door een eerdere uitspraak van Emily Eavis: Led Zeppelin staat hoog op haar wishlist. Al is een reünie van de oude rockband zeer onwaarschijnlijk, met Glastonbury weet je het maar nooit…

Bezoekers hoeft Glastonbury in ieder geval al niet meer te lokken. Het festival was al korte tijd na het begin van de voorverkoop uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.